Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na pitanje novinarke N1 kako komentariše širenje nacionalne mržnje na televiziji sa nacionalnom frekvencijom na kojoj je potpredsednica SSP Marinika Tepić prozivana kao rumunski neprijatelj i da li je to za njega legitiman način političke borbe, rekao da osuđuje svakog ko vređa na nacionalnoj osnovi. U nastavku rečenice je zatim izjavio da ne postoji stvar koju Tepić nije uradila protiv države.

Na postavljeno pitanje novinarke Maje Đurić, predsednik Srbije se prvo zahvalio novinarki i N1 što su tu, uz poruku da su tu u sigurnim rukama, da ih sigurna ruka vodi u budućnost i da se ne sekiraju a zatim izjavio:

„Apsolutno osuđujem svakoga ko bilo koga vređa na nacionalnoj osnovi“.

Nakon toga usledilo je dodatno pojašnjenje koje nije osuda već targetiranje političkog protivnika. Upravo ono što jer Ustavom zabranjeno jer predsednik prema najvišem pravnom aktu izražava jedinstvo svih građana, što znači da svoju funkciju ne sme da koristi za političke obračune. Predsednik je uradio sasvim suprotno.

„Marinika Tepić je lažov, žena koja, ne postoji stvar koju nije uradila protiv države naše, ne postoji odgovornost koju nije pokazala ni na jednom mestu, kao i Dragan Đilas. Ja Rumune obožavam, i Rumune i Ukrajince, i Bošnjake i Mađare. I ne dam nikome da nekog napada zato što je Rumun ili zato što je Srbin ili Bošnjak. I sramota je da bilo ko koga napada zato što pripada drugoj naciji. Vidite, ne može glasnije da bude. Uvek ću da izrazim svoje neslaganje sa tim. Uvek i na svakom mestu“, naveo je Vučić a zatim uputio pitanje novinarki N1.

„Nego Majo, jel vama bilo lepo kad su mi psovali majku, kad kažu da sam negativno rođen, kad kažu da sam moron da sam đubre. Jel vam malo neprijatno na N1 ili niste reagovali. Dakle, najoštrije osuđujem svaki govor mržnje i isticanje argumenata da je neko ovakav ili onakav zato što pripada nekoj naciji. Svi koji pripadaju bilo kojoj naciji su građani naše zemlje i moraju da imaju ista prava. I kao predsednik ću se boriti za to…“

Podsetimo,  reditelj Dragoslav Bokan je Mariniku Tepić vređao na nacionalnoj osnovi i proglasio je držvanim neprijateljem.

Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Narodna stranka, Pokret slobodnih građana, Pokret slobodna Srbija, Pokret za preokret i Ujedinjeni Sindikati Srbije Sloga oglasili su se saopštenjem za medije nakon sramotnog vređanja Marinike Tepić na televiziji Pink.

Tim povodom, Staranka slobode i pravde i partneri, čiji će Marinika Tepić biti nosilac liste na parlamentarnim izborima, u pisanom saopštenju za medije navode da se potpredsednica SSP  napada zato što predvodi pobedničku listu.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare