Brankica Janković Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Krajnje neprimereno, diskriminatorno i zabranjeno je zakonom dovođenje u vezu bilo čije nacionalne i etničke pripadnosti sa poslom kojim se bavi, rekla je za N1 Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, komentarišući to što je reditelj Dragoslav Bokan na televiziji Pink prozivao potpredsednicu Stranke slobode i pravde Marinike Tepić zbog toga što je Rumunka. Bokan je Tepić označio i kao nacionalnog neprijatelja koji mrzi Srbiju i srpski narod.

Poverenica je ocenila da se time nanosi velika šteta našem društvu.

„Sigurno da nije cilj, ni interes, našeg društva ni države da se bilo ko vređa na osnovu nacionalne pripadnosti, jer smatram da Srbija vodi odgovornu politiku kada su u pitanju nacionalne manjine, da u svim strankama, pa i u vladajućoj stranci ima puno ljudi koji pripadaju nekoj od nacionalnih manjina“, rekla je Janković.

Ona je naglasila da ne postoji nijedan razlog da zato što ste pripadnik neke nacionalne manjine ne treba da se bavite politikom.

„U Srbiji su nacionalne manjine bogatstvo i treba da se tom različitošću ponosimo, one i jesu naše bogatstvo, a izjava o kojoj govorimo nanosi štetu celom društvu, pa i onome koju je izgovorio. Naročito njemu“ zaključila je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti.

Bonus video: Vučić osudio govor mržnje a zatim Mariniku Tepić proglasio državnim neprijateljem

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar