Foto: TvPink

Reditelj Dragoslav Bokan u izjavi za TV Pink je, komentarišući blokade puteva širom Srbije u subotu, na najprimitivniji način vređao potpresednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić na nacionalnoj osnovi. Pored toga, Bokan je Tepić proglasio za nacionalnog neprijatelja.

„Potreban je odgovor, ne samo to ‘oni su grozni, oni su ovakvi, onakvi…’ Jesu, ali to nije tema. Marinika Tepić je pripadnik nacionalne manjine koja mrzi Srbiju i srpski narod, koja je ušla kod Čanka u njegovu antisrpsku organizaciju kada je bila mlada devojka i studirala šta? Rumunski jezik! Iz rumunske porodice! Rumunska mama, rumunski tata, radila u rumunskoj organizaciji, i ona je naš neprijatelj! Ona je nacionalni neptrijatelj, ne samo ideološki i politički“, rekao je Bokan.

Pogledajte video snimak:

Govor mrženje Dragoslava Bokana usledio je dan nakon što je Marinika Tepić gostovala u emisiji „Utisak nedelje“ i rekla da je tokom subotnjih blokada postalo jasno da „aktuelni režim nije samo koruptivan i bahat, već i varvarski“, te dodala da je to pokazano na protestu kada je grupa „Vučićevih i Vulinovih kapuiljaša i batinaša“ napala učesnike protesta tokom blokade puteva.

Marinika Tepić gošća u emisiji Utisak nedelje Foto:Nova S

Podsetimo, ekološki aktivisti i građani blokirali su u subotu saobraćaj u više gradova iskazujući tako svoje nezadovoljstvo zbog usvajanja zakona o referendumu i eksproprijaciji.

U Novom Sadu došlo je do koškanja sa policijom, u Užicu je učesnike protesta snimao policijski dron, a u Šapcu je nakon povlačenja policije na mirno okupljene građane krenuo bager kojim je upravlajo Duško Prokić. Iza bagera su išli huligani naoružani motkama i čekićima. Građane je od bagera spasio Dragan Milovanović Crni, koji je učestvovao u blokadi.

On je Prokiću koji je upravljao bagerom, naneo telesne povrede. Milovanović je istog dana uhapšen, a danas je pušten da se brani sa slobode, nakon pritiska javnosti i sinoć održanih protesta, koji su za cilj imali jedno – oslobađanje čoveka koji je branio narod.

Dragan Milovanović Crni, oglasio se za Nova.rs nakon izlaska iz pritvora, a šta nam je rekao pročitajte u posebnom tekstu.

Dragan Milovanović Crni Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

S druge strane, nasilnici sa kapuljačama, koji su udarali građane čekićima i motkama, vozač bagera, kao i policajac Aleksandar Krstić koji je devojku bacio preko bankine, nisu privedeni i protiv njih se ne vodi nikakav postupak.

Šabac sukob demonstranata Foto:Marko Zamurović

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić blokade puteva okvalifikovala je kao fašizam, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je sinoć gostujući na TV Pink branio vozača bagera koji je hteo da gazi ljude, pravdajući njegov nečuveni postupak rečima „da je to njegovo ustavno pravo“.

Ekološki aktivisti najavili su nove proteste u gradovima širom Srbije.

 

****

BONUS VIDEO: Incident na skupu SNS u Šapcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare