Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs, TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIC

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić u novom obraćanju ministarki rudarstva i energetike Zorani Mihajlović poručuje da je usled njene "pomoći" Elektroprivreda Srbije sve bliže katastrofi.

Naime, ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović potpisala je juče Ugovor o prenosu udela u Operatoru distributivnog sistema “EPS Distribucija” sa JP “Elektroprivreda Srbije“ (EPS) na Srbiju i poručila da je cilj ovih promena efikasnije poslovanje oba preduzeća i jačanje delatnosti i distribucije i proizvodnje električne energije. Ona je istakla da nema nikakve bojazni od privatizacije ovog preduzeća.

Zorana Mihajlovic
Zorana Mihajlović Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Ovim povodom Tepić kaže:

„Gospođo Mihajlović, prestanite da „pomažete EPS-u da postane uspešniji“, jer od vaše pomoći, EPS je svakim danom sve bliži katastrofi. Pomogli ste EPS-u tako što ste juče iz njega istrgli njegov najvredniji deo: EPS Distribuciju. Sada ste od Velikog EPS-a napravili Mali EPS, koji ima za trećinu manje prihoda, a ukupna vrednost EPS-a je sada gotovo prepolovljena“, kaže Tepić i dodaje:

„Pomogli ste EPS-u tako što ste ugrozili plate svim rudarima i termoenergetičarima koji su sada ostavljeni u Malom EPS-u, totalno nepripremljeni za surovu tržišnu utakmicu koja ih čeka. Mali EPS je posle ove transakcije finansijski urnisan i na korak od bankrota, tako da će sada morati jos više da se zadužuje da bi imao da isplati osnovne plate zaposlenima. Pomogli ste EPS-u tako da sada Mali EPS više ne može da bude regionalni lider, jer naprosto nema novac za kupovinu neke elektroprivrede u regionu. Štaviše, nema ni logike da planira kupovinu neke elektrodistribucije u regionu, jer je EPS izgubio vlasništvo nad sopstvenom elektrodistribucijom u Srbiji“.

Potpredsednica SSP kaže i da ministarka Mihajlović dalje nastavljate da „pomaže EPS-u tako što podržava partijskog kolegu iz pečenjarskog biznisa, direktora Grčića“.

„I ne želite da ga smenite. On je, provereno, najgori direktor u istoriji EPS-a, jer je od druge najprofitabilnije kompanije u Srbiji, napravio gubitaša za samo 4 godine. I molim vas, nemojte više da pomažete EPS-u, osim ako ne nameravate da podnesete ostavku!“, zaključuje Tepić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar