Marinika Tepić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić pozvala je Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal i Službu za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) da hitno istraže koliko je "naprednjačkih botova iz redova državnih službenika" dobijalo platu iz budžeta "za blaćenje kritičara režima".

Tepić je na konferenciji za novinare u skupštini Srbije rekla da je SSP došla do „zaprepašćujućih podataka da Srpska napredna stranka opet intenzivno koristi lažne naloge preko svojih državnih službenika kako bi dehumanizovala sve kritičare vlasti i slobodnomisleće ljude“.

PROČITAJTE JOŠ

„Tu novu mrežu SNS botova istražila je i ugasila kompanija Meta. Kako je objavila ta kompanija, uklonila je 5.374 Fejsbuk naloga, 12 grupa i 100 naloga na Instagramu zbog kršenja politike protiv koordinisanog neautentičnog ponašanja, dakle lažnih naloga. Ta mreža je po navodima kompanije, nastala u Srbiji i ciljala je prvenstveno domaću publiku“, rekla je Tepić.

Dodala je da su istražitelji kompanije Meta otkrili „širi obim te aktivnosti“ među zaposlenima u SNS i državnim službenicima u celoj Srbiji, što je kako je rekla, poznato kao internet tim SNS.

„Za oglašavanje na Fejsbuku i Instagramu je plaćeno najmanje 150.000 dolara, što u dolarima što u evrima. Sve se to dešava dok premijerka Ana Brnabić optužuje nas iz opozicije da činimo ono što oni čine“, rekla je potpredsednica SSP.

Marinika Tepić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Upitala je kako se „pune ti fondovi vladajuće stranke“ i koliko je novca SNS potrošila na „blaćenje i dehumanizaciju“ opozicije na društvenim mrežama.

„Za botove SNS ima para a za besplatne udžbenike nema. Za vojnike SNS para ima, a za veće plate nastavnika i lekara nema. Za korupciju u EPS para ima, a tužiteljke koje su to okrile su smenjene. Ovde je reč o čistoj korupciji jer imate ljude koji za državne pare na lažnom poslu, proganjaju kritičare vlasti i opoziciju na društvenim mrežama a veličaju vlast i predsednika“, navela je Tepić.

BONUS VIDEO: Marinika Tepić i Milan Filipović: Kako se novi zakon o policiji vidi kroz „mrežu za hvatanje demonstranata“? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar