Foto: Marinika Tepić/Twitter

"Zaposleni u EPS-u, koji rade na najtežim poslovima nemaju gde ruke da operu. U radnim jedinicama gde su nehumanim uslovi rade i žene, ali niko iz uprave ne vodi brigu o njima”, rekla je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić za Nova.rs.

Pročitajte još...

Tepić je u prethodnom periodu na društvenim mrežama u nekoliko navrata postavljala fotografije uslova, kako navodi, u kojima rade zaposleni u Elektroprivredi Srbije. Prema njenim rečima, radnici na najtežim poslovima u ovoj državnoj firmi su se u nekoliko navrata pobunili zbog nehumanih uslova za rad, ali niko nikada njihove apele nije razmatrao.

“Nije tačno da se zaposleni EPS-a ne bune. Oni su mene obavestili da su imenom i prezimenom, bez strepnje za svoj posao, slali reakcije i peticije kako bi im se poboljšali radni uslovi. I na kraju – nikom ništa. Zbog toga su odlučili da javno pokažu gde rade”, kaže Tepić i dodaje da su radnicu EPS-a svesni da njihov direktor Grčić “kupuje mir” u firmi.

“Oni su potpuno svesni i sami kažu da direktor Grčić i uprava kupuju mir time što im daju visoke plate, a tretiraju ih kao nehumana bića. Ja ću se ovom temom baviti i ubuduće”, poručila je Tepić za Nova.rs.

Podsetimo, Tepić se u prethodnom periodu govorila o stanju u termoelektrani Kostolac, napominjući da uprava EPS-a odbija da pokrene postrojenje za odsumporavanje, jer nisu, kako je navela, „napravili svoje kombinacije za krečnjak“.

“Tri godine to postrojenje ne radi, iako je plaćeno sve 2011. godine, još u vreme starog režima. Investicija je koštala 130 miliona dolara, a oni su postrojenje uključili samo na tri nedelje kako bi izvođači mogli da dokažu da su završili radove”, istakla je Tepić ranije za Nova.rs.

Ona je ranije zatražila ostavku Grčića ističući da je on za dve godine doveo EPS do statusa gubitaša kao i da u ovom preduzeću vlada “totalno bezvlašće” jer Grčič od 15. marta 2017. godine “ne sme uopšte da bude na funkciji” jer mu je tada istekao mandat u v. d. statusu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare