Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Nakon što je održala konferenciju za medije ispred termoelektrane Kostolac, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić je odlučila da uđe u prostorije ovog preduzeća kako bi dobila odgovor na pitanje zbog čega još uvek nije pokrenuto postrojenje za odsumporavanje. Međutim, zaposleni ove termoelektrane su joj poručili da ne može da uđe u prostorije njihovog preduzeća, jer nije dobila dozvolu.

„Pozovite direktora. Ovo je javna stvar. Tema kojom se bavimo je u interesu građana. Samo treba da nas sprovedete, nećemo ništa da uradimo loše. Samo hoćemo da vidimo kako radi, odnosno ne radi postrojenje za odsumporavanje“, rekla je Tepić jednom od zaposlenih koji ju je dočekao na ulazu TE Kostolac, dodajući da joj nije na kraju dozvoljeno da uđe unutar postrojenja ove termoelektrane.

„Mogu da kažem da smo prevareni. Nisu nam omogućili da pogledamo da li rade postrojenje. Sledeće nedelje idemo u Obrenovac. Nažalost, preuzimamo ulogu istražnih organa, ali mislim da svaki naredni život koji se izgubi u Kostolcu, Požarevcu i u Beogradu, biće na duši onih koji ne dozvoljavaju da se uključi postrojenje koje je plaćeno i napravljeno“, navela je ona.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Podsetimo, ranije je na konferenciji za medije Tepić jistakla da nadležni u TE Kostolac odbijaju da pokrenu postrojenje za odsumporavanje, jer nisu, kako navodi, „napravili svoje kombinacije kod dobavljača za krečnjak.“

„Tri godine to postrojenje ne radi, iako je plaćeno sve 2011. godine, još u vreme starog režima. Investicija je koštala 130 miliona dolara, a oni su postrojenje uključili samo na tri nedelje kako bi izvođači mogli da dokažu da su završili radove”, istakla je Tepić za Nova.rs.

Pročitajte još...

Ona je ranije zatražila ostavku Grčića ističući da je on za dve godine doveo EPS do statusa gubitaša kao i da  u EPS vlada “totalno bezvlašće” jer Grčič od 15. marta 2017. godine “ne sme uopšte da bude na funkciji” jer mu je tada istekao mandat u v. d. statusu.

„Prvi razlog zbog čega Grčić treba da ode jeste zato što je EPS doveo do statusa gubitaša. Drugi razlog je bezakonje u EPS-u, jer sam dokazala da Milorad Grčić već tri godine protivzakonito vodi ovo preduzeće. Treći razlog zbog kojih smo danas ovde je zato što je Grčić ne samo ubica EPS-a, već i građana. On tri godine truje građane”, navela je Tepić na konferenciji, pozivajući nadležne EPS-u da pokrenu postrojenje za odsumporavanje.

Marinika Tepić pokušava da dodje do postrojenja za odsumporavanje

Posted by Nova.rs on Среда, 14. октобар 2020.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare