Foto:Marko Zamurović/Sceenshot/Nova.rs

Muškarac koji je danas u Šapcu na mirno okupljene građane krenuo čekićem je Čeda Srnić iz Bogosavca koji je navodno našao uhlebljenje uz novu vlast, dok je bager koji je krenuo na ljude koji su protestovali vozio Nebojša Stojičević.

Pročitajte još:

Posle današnjeg incidenta u Šapcu kada je grupa maskiranih huligana, za koje građani pretpostavljaju da su članovi Srpske napredne stranke, krenula da bagerom i batinama uklone blokadu na Novom mostu, građani su se organizovali kako bi identifikovali aktere ovog sramnog napada.

Za jednog od najagresivnijih ljudi, u sivoj jakni, koji je čekićem napao i, navodno povredio, jednog od učesnika protesta „Ekološki ustanak“, navode da je osuđivana osoba i da je jedno vreme nosio nanogicu.

U pitanju je Čeda Srnić iz Bogosavca. Nije poznato da li je on priveden i saslušan.

Napadač na aktiviste na Novom mostu u Šapcu
napadač

Vozač koji je krenuo bagerom na ljude i mogao nekog ozbiljno da povredi ili čak i ubije je Nebojša Stojičević. Nije poznato da li je i on priveden i saslušan, mada se zna da su vozači traktora koji su svojim vozilima blokirali Novi most, bili privedeni večeras, da bi nakon novog okupljanja građana u Šapcu ispred policijske stanice, oni bili pušteni.

 

„Mi smo danas znatno efikasniji u svojim aktivnostima u očuvanju bezbednosti svih građana i imovine“, govori policajac sa reklame koja je emitovana kako bi popularizovala rad policije, a u pitanju je mladi poručnik Aleksandar Krstić.

Svi već znaju da se realni život razlikuje od reklama, pa se tako i poručnik Krstić sa televizije, i te kako razlikuje od majora Krstića sa auto-puta koji je danas „čistio“ blokadu.

Dok je poručnik bio uvek tu za sve građane, ovaj major je vrlo ljut i nije raspoložen da priča. Jedva čeka da nekoga odgurne, udari, i sve vreme govori: „Nemoj da me testiraš!“. Kako je krenuo uskoro će sitići i do pukovnika, pa i dalje jer je očigledno da su takvi kadrovi potrebni.

 

„Mi smo uvek tu“, kako Krstić kaže u reklamnom spotu, nije važilo u Šapcu, kada se policijski kordon povukao da bi pustio Čedu sa čekićem i Nebojšu sa bagerom da krenu na ljude. Ali su tu kada treba da bace devojku u blato, ili gurkaju one koji im ne pružaju otpor.

BONUS VIDEO: Sukobi aktivista i simpatizera Srpske napredne stranke

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar