Marinika Tepić gošća u emisiji Utisak nedelje Foto:Nova S

Juče smo videli da ovaj režim nije samo koruptivan i bahat, već i varvarski, rekla je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, dodajući da je to pokazano na protestu kada je grupa "Vučićevih i Vulinovih kapuiljaša i batinaša" napala učesnike protesta tokom blokade puteva. "Oni su na slobodi, a u pritvoru je čovek koji je branio narod", dodala je ona.

Tepić je podsetila da je još pre nekoliko meseci izjavila da nas Aleksandar Vučić uvlači u građanski rat samo što se još nije zapucalo, a juče smo videli da ovaj režim nije samo koruptivan i bahat, već i varvarski.

„Količina nasilja kojom su policija i batinaši uzvratili na građane je čist varvarizam na delu“, rekla je Tečić u „Utisku nedelje“.

„Kada 20 minuta pre okončanja protesta pošaljete kapuljaše i batinaše sa motkama i čekićima da udaraju ljude, a koji su došli u službenim državnim automobilima, to pokazuje da ste spremni da ih izmlatite i zastrašite da na sledećim protestima ne učestvuju“, rekla je Tepić, komentarišući sukobe tokom protesta kod Šapca.

Ona je naglasiila da je izbrojala osam službenih „škoda“ koje su koristili batinaši, a jedna registracija je identifikovana kao registracija službenog vozila koje koristi gradonačelnik Šapca, rekla je Tepić.

Sličnu demonstraciju nasilja, parapolicije, kako kaže, imali smo tokom protesta u julu prošle godine, ali ovde je drugačija brutalnost naočigled svih, ovde izlaze desetine ljudi sa motkama i čekićima koji nasrću na goloruk narod, krećete na bratoubilački pohod, na svoj narod, to do sada nije viđeno.

Ona je dodala da noćas uhapšen čovek koji je hrabro branio narod od bagera Dragan Milovanović Crni, a ostali koji su mlatili ljude su na slobodi.

Tepić je dodala da će mu advokat Vladimir Todorić sa još dvojicom kolega obezbediti adekvatnu pravnu pomoć.

BONUS VIDEO: Navijači tuku ljude

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar