Marinika Tepić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Marinika Tepić, potpredsednice Stranke slobode i pravde, saopštila je da je njen dopis Varšavskoj berzi, o sumnjivom poslovanju kompanije "Asseco", ušao u proceduru time što je prosleđen Poljskom Nadzornom odboru za finansije.

„U tom odgovoru, gospođa Marlgorzata Sklodowska-Balcerek obavestila me je u ime Varšavske berze na kojoj je prvo izlistana kompanija Asseco, da je moj dopis sa prilozima o sumnjivom koruptivnom poslovanju ove kompanije ušao u proceduru time što je prosleđen Poljskom Nadzornom odboru za finansije.

Pročitajte još:

Otvaranjem afere „Asseco“ bratije Brnabić, odnosno ogranka te poljske firme u Srbiji, mesecima sam dokazivala kako su desetine milijardi novca građana Srbije iz gotovo svih ministarstava i same Vlade, iz PIO fonda od penzionera, iz EPS-a i drugih javnih preduzeća, organa i ustanova, na sumnjiv i koruptivan način dodeljivane ovoj kompaniji upravo od kada je njen direktor za Srbiju postao Igor Brnabić, a njegova rođena sestra Ana predsednica Vlade Srbije.

Osim Varšavskoj berzi, 1. oktobra 2020. obratila sam se i Izraelskoj i Američkoj, gde je kompanija takođe izlistana, kao i centralnom bordu kompanije Asseco u Poljskoj, znajući da svakoj ozbiljnoj svetskoj kompaniji, pa tako i berzama na kojima se nalazi, svaka koruptivna sumnja u njenom poslovanju izuzetno šteti njihovom ugledu. Uverena, takođe, da ni centralni bord Asseco, kao ni berze, nemaju saznanja o tome na koji način njihov direktor u Srbiji obezbeđuje odjednom toliki novac.

Ubrzo potom je brat Igor Brnabić bio primoran da se skloni sa pozicije direktora, pretpostavljam u nadi da je to sasvim dovoljno, a naročito s obzirom da tužilaštvo mesecima ćuti na iste dokaze i prijave koje sam i njemu predala. Nikada nisam dobila ni odgovor, niti bilo kakvo obaveštenje o daljem postupanju ili bar prikupljanjem informacija u cilju istraživanja potencijalnih teških krivičnih dela korupcije.

Da li će bar ovo biti dovoljno da i glavna tužiteljka Srbije Zagorka Dolovac počne da se meša u svoj posao“, piše Tepić.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare