Marinika Tepić
Marinika Tepić. Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Nakon izjave ministarke Darije Kisić Tepavčević da njen brat nije ni vlasnik, ni suvlasnik, ni direktor, ni odgovorno lice ni u jednoj od firmi koje su sklopile posao sa EPS-om, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić objavila je na Tviteru ugovor i print skrin zvanične stranice kompanije Nites na kojoj piše da je brat ministarke, Bojan Kisić, izvršni direktor.

„Pa šta je sa ovim ljudima?! Darija Kisić jutros ne trepnuvši slaže da njen brat nije ditektor u firmi NITES koja je uzela 360 miliona iz EPS-a (jednim ugovorom a ima ih ohoj) nego je samo jedan od zaposlenih! Tačno. Njen brat nije direktor, već je je glavni izvršni direktor!“, napisala je Tepić na svom Tviter nalogu.

Uz komentar je priložila i dve fotografije – ugovora između EPS-a i grupe ponuđača među kojima je firma Nites, i print skrin stranice zvaničnog sajta firme gde se navodi ime brata Darije Kisić kao izvršnog direktora.

Podsetimo, potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić u četvrtak je izjavila da je firma Nites, ministarkinog brata Bojana, početkom 2020. godine dobila ugovor od tri miliona evra od EPS, a ukupno sa poslovnim partnerima u poslednjih pola godine državne ugovore vredne 16 miliona evra.

Nakon toga, ministarka Darija Kisić Tepavčević je izjavila da njen brat nije sklopio ugovor sa EPS-om.

„Moj brat nije ni vlasnik, ni suvlasnik, ni direktor, ni odgovorno lice ni u jednoj od firmi u kojoj se pominje. On je jedan od zaposlenih, jedan od inženjera u firmi u kojoj radi posao za koji je registrovan“, rekla je Kisić Tepavčević novinarima.

Zvanični podaci objavljeni na sajtu firme Nites govore sasvim suprotno.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare