Tepić: EPS dao 3 miliona evra bratu Darije Kisić

Politika 31. mar. 202113:35 > 14:35
Podeli:
Marinika Tepić
Marinika Tepić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je danas na konferenciji za medije da je prethodne godine EPS potpisao ugovor vredan 3 miliona evra sa firmom Nites, kojom upravlja Bojan Kisić, rođeni brat ministarke za rad, boračka i socijalna pitanja, Darije Kisić Tepavčević.

Pročitajte još...

Video s konferencije možete pogledati na linku ili na našoj FB stranci.

“Građani Srbije su platili više od 3 miliona evra tako što je direktor EPS-a, Milorad Grčić, stavio svoj potpis na ugovor sa firmom Nites kojom upravlja rođeni brat ministarke Darije Kisić Tepavčević”, navela je ona.

Tepić je javnosti pokazala ugovor između Nitesa i EPS-a, navodeći da je, za razliku od onih koje pokazuje vlast, u pitanju autentičan dokument.

“Ono što ovaj ugovor čini ‘egzotičnim’ jeste partner Bojana Kisića, to je firma Khaoticen, koja je samo u poslednjih 6 meseci od Elektrodistribucije Beograd dobila poslove vredne više od 10 miliona evra, od EPS-a ugovore vredne više od 4 miliona evra, a od SDPR više od 2 miliona. Dakle, partner brata Darije Kisić Tepavčević je za samo šest meseci prihodovao više od 16 miliona evra novca građana Srbije. Da stvar bude još zanimljivija, naročito za javno mnjenje, pokazuje činjenica da je odmah posle prošlogodišnjih izbora formalni vlasnik ove firme, Siniša Narić, osnovao zajedničku firmu sa čelnim ljudima Vučićeve omiljene agencije Ipsos. Odnosno sa Markom Uljarevićem i Predragom Kurčubićem”, navela je ona.

Tepić je rekla da je reč o firmi “Numerator” u kojoj, kako kaže, Marko Uljarević ima većinski udeo.

„Morate priznate da je u pitanju čarobna veza. Da li se tu otvara pitanje čije su poslove preuzeli u IT sektoru. Da li je u pitanju neko kome smo ranije pomutili konce?“, upitala je ona.

Govoreći o kompaniji Khaoticen, Tepić je istakla da je zanimljivo to što je pomenuta firma poslovala raspolagajući kapitalom sa egzotičnih ostrva.

„Preko dve firme sa Britanskih devičanskih ostrva su poslovali i to sve piše u APR-u. Čista egzotika sa ofšor kompanijama koje učestvuju u finansiranju, osnivanju, radu firmi koje su najdirektnije povezane sa predstavnicima Srpske napredne stranke i Republike Srbije“, objašnjava Tepić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar