Darija Kisić negira da je njen brat sklopio ugovor sa EPS

Politika 02. apr. 202111:34 > 11:37
Podeli:
Darija Kisič Tepavčević Foto:FoNet/Zoran Mrđa

Ministarka za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Darija Kisić Tepavčević negirala je da je njen brat suvlasnik firme koja je sa Elektroprivredom Srbije sklopila ugovor vredan tri miliona evra.

„Moj brat nije ni vlasnik, ni suvlasnik, ni direktor, ni odgovorno lice ni u jednoj od firmi u kojoj se pominje. On je jedan od zaposlenih, jedan od inženjera u firmi u kojoj radi posao za koji je registrovan“, rekla je Kisić Tepavčević novinarima.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić u četvrtak je izjavila da je firma Nites, ministarkinog brata Bojana, početkom 2020. godine dobila ugovor od tri miliona evra od EPS, a ukupno sa poslovnim partnerima u poslednjih pola godine državne ugovore vredne 16 miliona evra.

Kisić Tepavčević je rekla da joj nije jasna logika kojom se Tepić vodila da izjavi to.

„Ako ćemo slediti logiku razmišljanja Tepić, koja meni nije razumljiva, po toj logici, s obzirom da je ona zaposlena u firmi Dragana Đilasa – dakle onda bi se moglo reći da je to njena firma“, kazala je ona.

Dodala je da su sve informacije lako proverljive i dostupne, a da to znaju „i oni koji su ih plasirali“.

Istakla je da nikada do sada komentarisala navode u medijima o sebi i svojoj porodici, ali smatra da treba da postoji odgovornost za javno izgovornu i napisnu reč.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar