Marinika Tepić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Nakon optužbi direktora Elektroprivrede Srbije Milorada Grčića da je reketirala EPS, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić navodi za Nova.rs da Grčić nema odgovor ni na jedno njeno pitanje o rasparčavanju i privatizaciji EPS-a, te da će, ukoliko ne ume javno da odgovori na "sopstvene laži" kada je i kako reketirala EPS, imati priliku o tome da govori na sudu.

Direktor EPS Milenko Grčić reagovao je danas na optužbe koje mu je uputila Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde, saopštenjem u kom je naveo da je „iznuđivala reket“ da bi „ćutala o nepostojećim aferama“.

Tepić za naš portal kaže da Grčić nema odgovor ni na jedno njeno pitanje o EPS-u.

„On nema odgovor ni na jedno moje pitanje zašto se rasparčava EPS i uvodi u privatizaciju na osnovu laži, zašto je od naše najvrednije kompanije napravio gubitaša, zašto je novac iz EPS-a raspisao bratijama Brnabić, Kisić, Kokezi, Ultra kopu i huliganima. Valjda može da odgovori bar na sopstvene laži – kada sam i kako reketirala EPS? Ako ne ume da odgovori javno, imaće priliku na sudu“, navodi potpredsednica EPS-a.

Rasparčavanje EPS-a i privatizacija

Ona je danas ispred sedišta Elektroprivrede Srbije govorila o planu Vlade prema kom će EPS biti podeljen na nekoliko nezavisnih firmi, a koju Tepić „čita“ kao pripremu za privatizaciju javnog preduzeća.

Ona je navela da je pre četiri godine ta kompanija poslovala pozitivno, a danas je gubitaš, kao i da je problem u direktoru Grčiću.

„Da li je lakše osakatiti EPS, i 13.000 radnika žrtvovati, umesto jednog čoveka. Ovde se ne radi u reformi, nego o uvodu u privatizaciju. Iskustvo nam govori da su sve privatizacije Elektroprivreda u regionu neslavno završene. Njegova vrednost (EPS) će se reformom prepoloviti. Zahtevam da se momentalno stavi van snage zaključak Vlade i prekine rasparčavanje EPS, zahtevam hitnu smenu Grčića i hitan izbor profesionalnog menadžmenta. EPS je naš i meni je samo stalo da EPS bude profitabilna kompanija“, rekla je Tepić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare