Marinika Tepić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Komentarišući mogućnost da Zvezdan Milovanović, poverenik SNS za Niš i brat Srđana Milovanovića, vlasnika televezije Prva i B92, postane ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepića, kazala je da je to uopšte ne bi iznenadilo. Ona navodi da bi to bio poslednji trzaj aktuelne vlasti da uspostavi i najminimalniji nadzor nad tokovima novca svih građana.

“Ništa me ne iznenađuje od strane Vučića i bratije. Ovde se burazerski dele funkcije, a ko nije shvatio dosadašnje poruke ove vlasti, mora da zna – SNS je kriminalna organizacija registrovana samo kao partija”, istakla je Tepić, navodeći da vlasnici medija, koji su bliski naprednjacima, državni novac dobijaju na svoje privatne račune, čime im je omogućena kupovina medija sa nacionalnim frekvencijama.

PROČITAJTE JOŠ...

“Upravo je to slučaj sa temom kojom se vi bavite. Niko od njih nije dao svoje pare, to je naš novac i zato sve ovo mora da se istraži do kraja. Ovo su njihovi poslednji trzaji da u telekomunikacionom resoru uspostave i najminimalniji nadzor kako im ništa ne bi promaklo”, poručila je Tepić za Nova.rs na konferenciji za novinare ispred Telekoma Srbije.

Podsetimo, Tepić je danas održala i treću konferenciju za medije gde je govorila o malverzacijama unutar ove državne firme, naovdeći da je vlasnik Kurira Igor Žeželj, novcem građana Srbije kupio taj medij.

“Pošto je u toku relativizacija tvrdnji da je Žeželj kupio ‘Kurir’ našim novcem, ja ću vam pokazati činjenice i vrlo jasne i eksplicitne podatke u vezi svega. Igor Žeželj je registrovao kupovinu 4. januara 2019. godine. Samo četiri dana ranije u bilansu stanja telekoma za 2018. na poziciji 15 iskazani su dati avansi u iznosu od 14 miliona evra, a za prethodnu godinu su avansi bili 3 puta manji”, rekla je Tepić i pokazala papire koji te tvrdnje dokazuju.

Ona je ponovila da će tražiti formiranje nezavisne komisije koja bi ispita rad “Telekoma”, koju bi činili pravni i finansijski eksperti, konsutanti, ali i ljudi iz “Telekoma”.

“Poslednja poruka menadžementu “Telekoma”: nemojte se prikrivati iza priče da se ovde radi o politici. Zadužili ste “Telekom”, povećali mu dug na više od milijardu evra, radite za basnoslovne plate, a “Telekom” ste doveli do prosjačkog štapa. Podnesite izveštaje, dajte nam bruto bilanse i izveštaje banaka i dajte nam sve papire sa transakcijama. Odgovaraćete mnogo pre neg što se nadate”, rekla je Tepić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare