Marinika Tepić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Samo četiri dana pre nego što je registovana kupovina "Adria media grupe" od strane Igora Žeželja, "Telekom" je u bilansu stanja za 2018. godinu iskazao avans od 14 miliona evra, rekla je danas potpredsednica SSP na konferenciji za novinare.

Snimak obraćanja Marinike Tepić možete pogledati i na Fejsbuk stranici Nova.rs.

Tepić je ovo navela u kontekstu afere „Telekom“, o kojoj već nedeljama obaveštava javnost.

PROČITAJTE JOŠ...

„Pošto je u toku relativizacija tvrdnji da je Žeželj kupio „Kurir“ našim novcem, ja ću vam pokazati činjenice i vrlo jasne i eksplicitne podatke u vezi svega. Igor Žeželj je registrovao kupovinu 4. januara 2019. godine. Samo četiri dana ranije u bilansu stanja telekoma za 2018. na poziciji 15 iskazani su dati avansi u iznosu od 14 miliona evra, a za prethodnu godinu su avansi bili 3 puta manji“, rekla je Tepić i pokazala papire koji te tvrdnje dokazuju.

Ona je ponovila da će tražiti formiranje nezavisne komisije koja bi ispita rad „Telekoma“, koju bi činili pravni i finansijski eksperti, konsutanti, ali i ljudi iz „Telekoma“.

„Poslednja poruka menadžementu „Telekoma“: nemojte se prikrivati iza priče da se ovde radi o politici. Zadužili ste „Telekom“, povećali mu dug na više od milijardu evra, radite za basnoslovne plate, a „Telekom“ ste doveli do prosjačkog štapa. Podnesite izveštaje, dajte nam bruto bilanse i izveštaje banaka i dajte nam sve papire sa transakcijama. Odgovaraćete mnogo pre neg što se nadate“, rekla je Tepić.

Dodatnih 28 miliona evra

Tepić je govorila i o, kako je rekla,  dodatnih „28 miliona evra u poslovanju Žeželjeve firme“.

„Godinu dana ranije imao je tek 2.000 evra, odakle mu 28 miliona evra, ko mu ih je dao, jer je njegov prihod bio tek 600 miliona dinara. Ne postoji ni osnov da se zaduži, a kamoli da uspe da dobije po zakonu 28 miliona evra“, rekla je ona.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare