Marinika Tepić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić kaže za portal Nova.rs da je vlasnik Kurira Igor Žeželj preko poznanika pokušao da je zastraši da prestane da priča o aferama i sumnjivim transakcijama Telekoma, u okviru kojih je i njegova kupovina Kurira.

Informaciju o tome da vlasnik Kurira pokušava da kontaktira sa njom Tepić je najpre sinoć postavila na Tviteru:

„Umesto što pokušava da me kontaktira preko emisara, Igor Žeželj bolje da pokaže javno ugovor kako je kupio tabloid Kurir i od čijih 10 miliona evra!“.

U razgovoru za Nova.rs potpredsednica SSP otkriva sve detalje ovog, kako kaže, očiglednog pokušaja zastrašivanja.

PROČITAJTE JOŠ...

„Nakon skandala ispred Telekoma kada me je jedan od direktora Telekoma Draško Marković napao i oteo mikrofon, jedan poznanik je pozvao mog supruga i pitao može li vlasniku Kurira Igoru Žeželju da da moj broj telefona, jer želi da me kontaktira“, navodi Tepićeva za Nova. rs.

Ovaj poziv je, kako kaže, istog trenutka doživela kao pritisak da prestane da govori o sumnjivim transakcijama Telekoma.

Foto:Screenshot; Draško Marković

„Nisam ni znala da se ta osoba poznaje sa Žeželjem, ali sam to doživela kao pritisak i naravno rezolutno odgovorila da ne dolazi u obzir, štaviše, da me neće zaustaviti i da ću nastaviti da se bavim temom kupovine Kurira našim novcem iz Telekoma“, navodi dalje Tepićeva i ističe da je vrlo simptomatično to što inicijativa za nekakvim razgovorom ide preko njenog supruga, iako novinari Kurira, pa sasvim logično i sam Žeželj, imaju njen broj telefona.

„Novinari Kurira su uvek bili na mojim konferencijama od kada se bavim ovom aferom, vrlo su aktivni i ne vidim šta to treba da mi se kaže tajno, a da ne sme da se pita javno. Za to ne postoji nijedan jedini rezlog, ali ima mnogo razloga da Žeželj objasni odakle mu silni milioni evra za kupovinu tabloida Kurir, kako sam i napisala na Tviteru“, zaključuje Tepić.

PROČITAJTE JOŠ...

Da podsetimo, Tepićeva je prošlog četvrtka održala konferenciju za novinare, na kojoj je pokušala da govori o sumnjivim transakcijama u kojima je Telekom 2018. godine ogromne sume novca izdvajao za kupovinu sitnih kablovskih operatera. Iste godine, pod nejasnim okolnostima, kompaniju Adria Media Grupa kupila je firma Mondo Inc Igora Žeželja, dugogodišnjeg strateškog partnera Telekoma i vlasnika portala Mondo.rs, što je otvorilo sumnju da je Telekom neformalni vlasnik i izdavača tabloida Kurir i drugih izdanja Adria Media Grupa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare