Jagodina, policijska stanica Marinika
Marinika Tepić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas da će se, ukoliko tužilaštvo ne zaštiti svedoke u slučaju optužbi za pedofiliju i podvođenje u Jagodini, "pronaći drugi način da se izborimo sami".

Tepić je za list „Danas“ izjavila da u to nema sumnje, i da „sleganje ramenima i odustajanje nije i neće biti opcija“.

Ona je, povodom velikog prisustva na televizijama sa nacionalnom frekvencijom predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme, na kojima „govori o svojoj nevinosti“ rekla da se „sve što Palma radi“ poslednjih dana „svodi na dve stvari. Marković, kako je rekla, šalje preteće poruke ljudima koji su spremni da svedoče o podvođenju i pedofiliji i njemu kao prvoosumnjičenom, kao i da preti svojim koalicionim partnerima u vlasti“, odnosno da „trguje informacijama tipa – ako me pustite niz vodu, povući ću i vas“.

„Postoje mehanizmi u Zakonu o krivičnom postupku koji decidno navode način zaštite i posebno osetljivih svedoka, što podrazumeva njihovu komunikaciju iskjučivo sa tužiocem, čak i u privatnom kućnom ambijentu, upravo da ne bi imali kontakt ni sa kim drugim“, kazala je Tepić.

Provoosumnjičeni u ovoj aferi, Dragan Marković Palma, koji je i predsednik Skupštine grada Jagodine, izjavio je za Danas da „identitet (svedoka) ne može da se sakrije“ od njega, ponavljajući izjavu koju je ranije dao gostujući na jednoj od televizija da ako se žrtve plaše njega „pa neće da idu u policiju i tužilaštvo, hoće (da svedoče) preko Skajpa i onlajn“, da će i tada „isto da sazna njihova imena i prezimena“.

„Pitajte nekog pravnika, svedoci ne mogu da se sakriju. I nije to opravdanje, plaše se pa neće da daju iskaz. Niko nema razloga da se plaši od mene“, kazao je Marković.

Potpredsednica SSP je 19. aprila na konferenciji za novinare optužila Dragana Markovića da na svojim „žurkama“ u Jagodini i Končarevu, mestu u blizini Jagodine, podvodi žene, devojke i maloletnice, od kojih su neke dovožene iz Beograda luksuznim taksijima, o čemu je na video snimku svedočio muškarac čiji je identitet bio zaštićen.

Tepić je 26. aprila u jagodinskoj policiji dala iskaz o svojim saznanjima o tom predmetu, ali nije htela da obelodanjuje imena svedoka za koje je rekla „da ih u tom trenutku ima namanje sedam“, dok se za njih ne obezebedi zaštita i omogući svedočenje onlajn ili u kućnim uslovima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar