Dragan Đilas i Boris Tadić Foto: Arhiva Nova.rs

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić rekao je danas da je vlast organizovano prikazala fotografije žrtava Veljka Belivuka na TV Pink i nakon toga pripremala naslove u tabloidima u kojima je, kako kaže, trebalo da prikaže da opozicija ima veze sa tim. Tadić je odbacio navode da opozicija ima bilo kakve veze sa zločinima, ističući da iskazuje solidarnost sa liderom Stranke slobode i pravde Draganom Ðilasom koji je, kaže, "ni kriv, ni dužan" povezan sa grupom Veljka Belivuka.

„Iskazujem solidarnost sa opozicionim liderima na koje vlast baca optužbe, iskazujem solidarnost sa Draganom Ðilasom, sa svakim ko je ugrožen i ne pripada režimu, svakom građaninu koji je spreman da se bori. Iskazujem solidarnost sa porodicama ubijenih i zahtevam od svih institucija, od REM-a i RATELA-a da podnesu ostavke“, rekao je Tadić povodom prikazvaanja fotografija žrtava grupe Veljka Belivuka na TV Pink.

On je dodao da niko ne sme da zloupotrebljava medije sa nacionalnim pokrivanjem i nacionalne resurse društva za ustoličenje vlasti koja pri tom „hrani zlo“.

Ocenio je da su fotografije koje su juče na TV Pink prikazane „vrhunac patologije Vučićevog režima“.

„Mi danas imamo građanski rat u Srbiji koji su organizovali Vučićevi satrapi kriminalci, oni ljudi koji su bili deo mafijasksih falangi, oni koji su čuvali njegov izborni rezultat 2017.godine. Aleksandar Vulin ne samo da je objavio fotografije nego je i najavio svoj politički program – obnavljanja srpskog sveta, želeći da najavi obnovu 90-tih godina“, rekao je Tadić.

Dodao je da „kad god je neko najavljivao obnovu sprksog sveta u političkom smislu imali smo hiljade i stotine hiljada mrvih, ratove, nasilje, a ceh su plaćali građani“.

„Nakon 2012. godine sam upozorio javnost da ova vlast oslobađa više od polovine kriminalaca iz zatvora. Vlast je omogućila novo organizovanje kriminalaca“, tvrdi Tadić povezujući grupu Veljka Belivuka sa vlašću.

„Ovo je kraj svih krajeva, ja pozivam sve građane koji žele da se suprotstave ovakvom režimu, ne samo opozicione lidere, a i njih pozivam, da se dogovorimo kako ćemo se organizovati u borbi protiv ove vlasti“, poručio je Tadić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare