Bivši predsednik Srbije i lider SDS, Boris Tadić, saopštio je danas na Izbornoj skupštini, na kojoj bi trebalo da se formalizuje odluka o ujedinjenjenju sa Demokratama Srbije, da ta partija izlazi na parlamentarne izbore, te da su i dalje otvoreni za dogovor sa drugim opozicionim strankama.

„Idemo na parlamentarne izbore sa našim koalicionim partnerima i svu našu energiju posvećujemo budućnosti ove zemlje. Tražili smo od drugih opozicionih stranaka da se dogovorimo oko načina nastupa na izborima, želeli smo da se dogovorimo. Oni koji su odbili tu saradnju preuzimaju odgovornost za uspeh opozicije i mi i dalje držimo otvorena vrata za dogovor, jer znamo ko je s druge strane. Ne želimo da prihvatamo nikakve ucene i uslovljavanja, već normalan dijalog“, rekao je on.

Bivši predsednik Srbije govorio je i o mogućnostima da bude predsednički kandidat.

„Razgovarali smo o tome i više puta sam rekao da moja odluka o kandidovanju zavisi od nekoliko aspekata. Prvi je da li će se pojaviti kandidati koji će biti sposobni da reformišu sistem. Sagledaću svoju odluku sa aspekta koliko će ona omogućiti ostvarivanju drugog kruga. Nažalost, predsednički kandidati opozicije, u proteklih deset godina, mi ne ulivaju uverenje da mogu da obave ovaj posao i zbog toga ću morati ozbiljno da razmislim o svojoj kandidaturi“, rekao je on tokom obraćanja novinarima.

Pročitajte još...

Na današnjoj Izbornoj skupštini, Socijaldemokratska stranka, čiji je predsednik Boris Tadić, trebalo bi da se sprovede odluka o ujedinjenju sa Demokratama Srbije.

Skupu su, pored predstavnika različitih stranka i pokreta, prisustvovuju i predsednički kandidat Srđan Škoro, legendarni košarkaški trener, Duško Vujošević i bivši guverner NBS, Dejan Šoškić.

„Danas smo ovde da počnemo sa izgradnjom super strukture, koja će biti sposobna da se suprostavi stranci na vlasti. Želimo da izgradimo demokratske institucije, jer bez njih nema slobode za čoveka, ali nema ni ekonomije i privrede. Jedna od fundamentalnih razlika između njih i nas je što smo mi rasterećivali ljude od straha, a oni ih drže u strahu. Mi moramo da branimo prava radnika i vrednost rada, jer mi smo Socijaldemokratska stranka“, naveo je on.

Tadić je rekao ujedinjenje od ogromne važnosti.

„Odlučili smo da se ujedinimo i da završimo ono što smo započeli pre nekoliko godina. Hoćemo da objedinimo sve demokratske potencijale ovog društva. Mi smo, ideološki i vrednosno gledano, socijaldemokratska stranka. Mi hoćemo da objedinimo vizije pozitivnog razvoja, pacifikacije čitavnog ovog prostora i vizije koje sigurni put u budućnost“, naveo je Tadić.

On je, osvrnuvši se na izborne rezultate 2012. godine, rekao da je koalicija koju je predvodio imala izuzetan rezultat posle ekonomske krize.

„Nismo učinili sve što je bilo potrebno na predsedničkim izborima, ali to nije samo moja odgovornost i krivica. Ali to sad nije bitno, mi moramo da budemo okrenuti 2022. godini i godinama koji se u pred nama“, podvukao je on.

BONUS VIDEO Utisak nedelje: Radomir Lazović, Boris Tadić i Boško Obradović 2 hd

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar