Boris Tadić Foto:TANJUG/ TANJA VALIC

Bivši predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da se njegov odnos prema Hagu nikada nije menjao i da stoji iza odluka koje je doneo kao predsednik države, kao i da bi iste odluke doneo i danas da je na toj funkciji, uključujući i okončanje saradnje sa Haškim tribunalom.

Tadić je u intervjuu za „Blic“ rekao da je bio svestan svih rizika i posledica takvih odluka, ali da oni koji vode državu nemaju prava da odluke donose spram ličnog komoditeta, sigurnosti i političke popularnosti, već spram procene šta je u interesu države i njenih građana.

Komentarišući pretnje smrću u vidu grafita koji su se pojavili posle pravosnažne presude kojom je bivši general vojske RS Ratko Mladić osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu, Tadić je kazao da su pretnje „sastavni deo njegovog života više od decenije“i da nisu ništa novo ni neočekivano, ali da jeste reakcija medijske i političke javnosti.

„Reakcija javnosti je dobar signal, ne zbog mene lično, već zbog nade da možda kao društvo konačno počinjemo principijelno i neselektivno da reagujemo na urušavanja osnovnih civilizacijskih vrednosti i da se odupiremo sveprisutnoj agresiji“, smatra Tadić.

Dodao je i da takve pretnje svedoče da je Srbija, kako kaže, nakon decenije naprednjačke vlasti, društvo vraćeno „u zlo devedesetih, agresije i podela“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar