Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Na petogodišnjicu ubistva Olivera Ivanovića, u Sabornoj crkvi u centru Kragujevca, građani su večeras zapalili sveće i odali počast tragično nastradalom srpskom političaru sa Kosova.

Jedan broj Kragujevčana, večeras je u 17 sati u Sabornoj crkvi paljenjem sveća odao počast Oliveru Ivanoviću.

Društvenim mrežama danas se širio poziv građanima da na petogodišnjicu ubistva, paljenjem sveća pokažu da narod nije zaboravio ovog srpskog političara i podsete da javnost još uvek čeka da se njegove ubice privedu pravdi.

Zvanično, iza ovog poziva ne stoji nijedna organizacija,  već se poziv širio spontano.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Jedan Kragujevčain za Nova.rs je rekao da u crkvu dolazi svakog 16. januara i pali sveću za Olivera, a ove godine mu je, kako je istakao, dolazak teško pao, jer ni posle pet godina nije poznat ubica.

„Mi ni dan danas ne znamo motiv ubistva, niti postoji naznaka da može nešto da se otkrije u vezi sa Oliverovim ubistvom. Da je bilo volje, do sada je moglo sve da bude otkriveno i ubice ouđene. Nažalost, meni deluje da neko sve ovo svesno minira“, rekao je mlađi Kragujevčanin.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Ispred Saborne crkve bilo je dvadesetak Kragujevčana, koji su nam potvrdili da paljenjem sveća svake godine odaju počast Oliveru Ivanoviću.

***

BONUS VIDEO: Odgovor Ane Brnabić na pitanje – kada ćemo saznatii ko je ubio Olivera Ivanovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar