Članovi Narodne stranke zapalili su sveće i odali počast ubijenom lideru SDP Oliveru Ivanovića, koji je pre pet godina tragično stradao u Kosovskoj Mitrovici.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić i poslanik ove stranke Borislav Novaković zapalili su danas sveće u Kosovskoj Mitrovici i odali počast Ivanoviću.

„Navršilo se 5 godina od kada je Oliver Ivanović kukavički ubijen. Najmanje što smo mogli je da danas upalimo sveću i odamo mu počast na mestu gde je ubijen“, napisao je na Tviteru Aleksić.

On je naveo da se grdno varaju oni koji misle da će ubistvo pasti u zaborav.

„Istina će naći put, a naručioci i izvršioci odgovarati“, objavio je Aleksić.

I Savo Manojlović odao počast Oliveru Ivanoviću

Direktor kampanje Kreni-promeni Savo Manojlović izjavio je da je došao da oda poštu čoveku koji je bio Evropljanin, diplomata koji je govorio jezike, ratnik koji je branio svoj narod i bez koga ni ovaj grad ovakav kakav je, sa ovim ljudima, ne bi postojao.

„Deluje da ćutanje sa svih strana na čoveka koji je sudski progonjen od kosovskih institucija, kome je crtana meta sa nacionalnih frekvencija i na šta je ćutala međunarodna zajednica, nije dostojno čoveka kog Mitrovica mora pamtiti jer ako Mitrovica zaboravi Olivera Ivanovića, ni Mitrovica ni Sever Kosovo neće postojiti“, poručio je Manojlović.

Podsećamo, na današnji dan pre tačno pet godina sa šest metaka u leđa u Kosovskoj Mitrovici ubijen je Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative SDP. Uprkos protoku vremena, u Beogradu se predistražni postupak nije pomerio s mesta, dok u Prištini istraga nije otkrila ni ko je ubica ni ko je nalogodavac tog zločina.

Bonus video: Godišnjica ubistva Olivera Ivanovića 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar