Foto: N1

Filip Švarm, glavni urednika nedeljnika Vreme, rekao je u Novom danu na N1 da misli da će najavljeno ministarstvo za dijalog biti spektakularno i da bi moglo da se, na primer, bavi i lepim ponašanjem.

„Problem je druge vrste, a to je da imate režim koji vidi neprijatelja u svakome ko ima drugačiji stav od njihovog, u svakome kritičaru, u svakome ko bilo šta radi u javnom interesu“, naveo je Šarm za N1.

On je rekao da ne očekuje da će to ministarstvo bilo šta promeniti, kao i da misli da je sasvim moguće da će na tom mestu biti neko ko nije iz vladajuće stranke, možda čak i neko iz partije koja nije prešla cenzus. Ono će, kako je naveo, biti „smokvin list“ koji treba da pokrije tu opasnu činjenicu da je Srbija jednostranačko društvo, u kom jedna mala uska grupa odlučuje apsolutno o svemu.

„Ovde ministri nisu ministri, oni su neka grupa sekretara predsednika Republike, takmiče se između sebe ko će biti brži i efikasniji, ali to su ljudi koji nemaju mišljenje, inicijativu i ideje, oni nemaju i neće imati svoje viđenje stvari, oni će ponavljati ono što je Vučić rekao i svoja obraćanja gledaće da završe tako što će da mu daju punu podršku“, izjavio je Švarm, govoreći o budućoj vladi.

On je naveo da ne bi bilo neke razlike ni da je vlada izabrana ranije, a misli da će možda u njoj biti i eksperata.

Švarm je dodao da će o svemu i o svim ministrima odlučiti Vučić, kao i o tome da li će SPS ili Šapić ili neka druga stranka ući u vladu,navodeći da će verovatno biti neke „ikebane“, koja će biti smokvin list za monolitnu strukturu vlade.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare