Kompanija “Milenijum tim”, koja dobija unosne poslove od države, više i ne skriva svoju bliskost Srpskoj naprednoj stranci. Tako je njen suvlasnik Ivan Bošnjak delio poklone sa logoom te partije starijim sugrađanima i to u prostorijama SNS na Banjici.

Time se pohvalio Relja Ognjenović, član Glavnog odbora SNS i direktor PIO fonda. On je na svojoj Instagram stranici objavio video iz prostorija mesnog odbora naprednjaka na Banjici.

“Večeras smo u Mesnom odboru SNS Banjica bili u prilici da organizujemo druženje sa starijim sugrađanima. Kao što i priliči dobrim domaćinima, priredili smo im simbolične poklone, a vreme smo proveli u dobrom raspoloženju i druženju osluškujući njihove potrebe”, napisao je Ognjenović.

Zajedno sa njim potrebe sugrađana osluškivao je i Ivan Bošnjak, suvlasnik kompanije “Milenijum tim”, kome se Ognjenović tom prilikom i zahvalio.

“Drago nam je i zahvalni smo kada društveno odgovorne kompanije, kao što je ‘Milenijum tim’ i gospodin Ivan Bošnjak, prepoznaju naše zalaganje i pruže nam podršku u radu”, naveo je direktor PIO fonda.

Foto: Printscreen Instagram/relja.ognjenovic

Zašto je delio poklone u prostorijama Srpske napredne stranke, sa logoom te stranke, da li se učlanio u SNS i da li je finansijer naprednjaka, kao i da li je njihova bliskost SNS-u uticala na broj poslova koje dobijaju od države – pitanja su koje je “Nova” uputila Bošnjaku, ali do objave ovog teksta odgovore nismo dobili.

Kakav god bio njegov odgovor, činjenica je da se biznis ove firme u vreme naprednjačke vlasti toliko razgranao da su ušli u gotovo sve pore srpske privrede.

Insajder je ranije otkrio da je ta firma dobijala poslove bez tendera na izgradnji manjih distributivnih gasovoda, a angažovana je na projektu „Beograd na vodi“ od samog početka. Krajem 2018. godine dobili poslove gradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti u Nišu i Vranju.

Makisko polje izgradnja
Siniša Mali, Aleksandar Vučić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Ta firma sklopila je ugovor o strateškom partnerstvu sa GP Mostogradnja, koja se nalazi u većinskom vlasništvu države i osniva novo preduzeće pod nazivom „Mostogradnja ING“, a pošto su već ušli u sve ključne građevinske projekte, vlasnici Milenijum tim okrenuli su se vinogradarstvu.

Dokument do koga je došla Nova.rs, pokazao je da je kompanija kupila 200 hektara poljoprivrednog zemljišta u okolini Leskovca od nekada velike i uspešne kompanije NAVIP, koja je otišla u stečaj. Sem vrednog zemljišta sa šumom i vinogradima, preduzeće povezano sa vlasnicima „Milenijum tima“, od kompanije NAVIP u stečaju kupilo je i veštačko jezero.

Makisko polje izgradnja metro
Ivan Bošnjak i Goran Vesić, Makiško polje gradilište Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Svoje poslovnu svestranost pokazuju i u drugim pravcima, pa tako kćerka firma „Milenijum tima“, ulazi u banjski turizam. Prvo su kupili zemljište i hotel Železničar u Vranjskoj banji, da bi kasnije od države dobili nešto više od 10 miliona evra bespovratne pomoći za njihov investicioni projekat „Resort“ u Vranjskoj banji.

Naime, vlasnici Milenijum tima Ivan Bošnjak i Stojan Vujko kupili su zemljište u Vranjskoj banji na tenderu koji je raspisao PIO Fond. To ih je koštalo 250.000 evra, a u cenu nije ušao nedovršen hotel na toj parceli. Nakon toga usledila je kupovina hotela Železničar.

Kruna svega bila je odluka države da ugledni Institut Jaroslav Černi proda po početnoj ceni od 2,58 miliona evra Milenijum timu i konzorcijumu u kojem je sedam direktora tog instituta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare