Dragan Šutanovac Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Vakcinacija dece starije od 12 godina u Srbiji se sprovodi od juna, a prema nekim podacima do danas je cepivo primilo manje od jedan odsto dece. Dragan Šutanovac, bivši ministar odbrane, kaže za Nova.rs da je vakcinu primila cela njegova porodica, uključujući i njegovog sina Strahinju, koji ima 14 godina.

“Svi članovi moje porodice su vakcinisani, čim je vakcina bila dostupna. To je uradio i moj stariji sin Predrag, kojima ima 20 godina. Od tog momenta je i mlađi sin iskazao želju da se i on vakciniše, prvo što smo se i mi vakcinisali, a drugo što je svojevremeno preležao svinjski grip, gde smo imali veliku brigu kako će sve to da se završi. Tada je imao visoku temperaturu, halucinacije…, baš je bilo stresno, navodi Šutanovac.

On kaže da su stariji članovi njegove porodice odlučili da Strahinji daju podršku od trenutka kada su Svetska zdravstvena organizacija i ozbiljni lekari preporučili da se i deca vakcinišu.

“On je već hteo da se vakciniše. Izrazio je žaljenje što se nije prvi vakcinisao među decom u Srbiji”, dodaje Šutanovac.

Bivši ministar odbrane navodi da su potom otišli u dom zdravlja na pregled, te da je nakon toga primio vakcinu.

“Evo već drugi, treći dan, nema baš nikakve simptome i probleme. On trenira košarku, imao je treninge posle vakcine. To nije bio nikakav problem”, kaže Šutanovac.

Ni Krizni štab ni Vlada Srbije nisu saopštili koliko je danas dece u Srbiji vakcinisano, a jedini je o tome govorio predsednik Udruženja pedijatara Srbije prof. dr Georgios Konstantinidis, koji je rekao da je cepivo primilo manje od jedan odsto dece.

Prema najavama đaci bi trebalo da krenu u školu redovno od 1. septembra, a Ministarstvo prosvete “snažno je preporučilo” vakcinaciju đaka starijih od 12 godina.

BONUS VIDEO Beograđani podeljenih mišljenja o kovid propusnicama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare