Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Virusološkinja Tanja Jovanović je izjavila danas da je važno da se nastava vrati u realne okvire, zbog čega je, prema njenim rečima, važna vakcinacija đaka od 12 godina pa naviše, koji će morati da rade test svake nedelje ukoliko nisu imunizovani.

Članica Kriznog štaba, Tanja Jovanović, istakla je kako bi bila velika šteta da i ove godine nastava počne na onlajn platformi.

„Ukoliko se ne vakcinišu, đaci stariji od 12 godina moraće da bar jednom nedeljno rade testiranje na kovid-19“, rekla je Jovanović za „Kurir“, koja podržava predlog epidemiologa Predraga Kona o odvajanju vakcinisanih i nevakcinisanih đaka starijih od 12 godina.

Ona je rekla da se nešto slično sprovodi sa studentima Medicinskog fakulteta.

„Naši studenti su se odazvali pozivu za vakcinaciju, tako da je više od 75 odsto studenata Medicinskog fakulteta u Beogradu vakcinisano, a za one koji su manjina, javljaju se njihovi roditelji da skrenu pažnju da je PCR testiranje skupo – 9.000 dinara. Ali izbor postoji – da dobiju besplatnu vakcinu ili da se testiraju ukoliko ne žele da prime tu vakcinu“, dodala je Jovanovićeva.

Bonus video – Kako je nastala vakcina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (10)