Foto:MPNTR/Vesna Lalić/Nova.rs

Na adrese direktora osnovnih i srednjih škola u Srbiji stigao je dopis ministra prosvete Branka Ružića, a u kojem se navodi zaključak Kriznog štaba da škole snažno preporuče da se učenici stariji od 12 godina vakcinišu protiv bolesti COVID-19.

Dopis Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koji je potpisao Branko Ružić, navodi se da je Krizni štab za suzbijanje zaraznih bolesti COVID-19, na 82. sednici održanoj 28. jula ove godine, doneo zaključak u kom se školama snažno preporučuje da se učenici stariji od 12 godina vakcinišu protiv bolesti COVID-19 u skladu sa aktuelnim Stručno-metodološkim uputstvom za sprovođenje vanredne preporučene imunizacije protiv koronavirusa Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“.

„Preporučujemo i svim onima koji to do sada nisu uradili, da se vakcinišu u narednom periodu, jer time daju doprinos kako ličnoj sigurnosti i zaštiti od epidemije, tako i zaštiti svih ostalih učesnika u obrazovno-vaspitnom radu“, navelo je Ministarstvo prosvete.

U dopisu se ovo ministarstvo zahvaljuje svim zaposlenima u ustanovama obrazovanja i vaspitanja koji su uvažili preporuke nadležnih da se vakcinišu i na taj način dali svoj, kako se navodi, doprinos stvaranju bezbednih uslova za normalizaciju obrazovno-vaspitnog rada.

„Kako se približava početak nove školske godine, a u želji da se učenici u punom obimu vrate u školske klupe i da se obrazovno-vaspitni rad od 1. septembra ove godine ostvaruje na uobičajen način, neposredno u prostoru škole, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pristupilo je pripremi instrukcija za obrazovno-vaspitne ustanove. Organizacija obrazovno-vaspitnog rada neposredno u prostoru škole u najvećoj meri zavisi od aktuelne epidemiološke situacije, jer je bezbednost i zaštita zdravlja učenika i zaposlenih jedan od ključnih prioriteta“, navodi se u dopisu.

Foto:Privatna arhiva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare