Foto: Filip Krainčanić, Vesna Lalić, Nemanja Jovanović/Nova.rs/Antonio Ahel/ATAImages

Stranka Zajedno uputila je danas pismo generalnom direktoru Radio-televizije Srbije (RTS) Draganu Bujoševiću, a u kojem traži da javni servis obavesti javnost da je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić vlasnik vile u Trstu i da je to zdanje platio 820.000 evra.

Ova politička organizacija je podsetila da je Aleksandar Šapić vilu kupio 2018. godine, u vreme kada je bio predsednik opštine Novi Beograd, a o tome su javnost obavestili BIRN i Vreme.

„Gradonačelnik je ovu imovinu, po zakonu, trebalo da prijavi Agenciji za sprečavanje korupcije, što on nije uradio. Mnogo je razloga da Šapić bude smenjen, ali sada je Dara prevršila svaku meru“, navodi se u pismu Bujoševiću.

Stranka Zajedno traži njegovo hitno razrešenje sa mesta gradonačelnika glavnog grada, kao i izbore u Beogradu na proleće.

„Neverovatno je da javni medijski servis nije obavestio javnost o ovom skandalu, odmah pošto su ugledni mediji BIRN i Vreme objavili tu vest. Kako to da je Šapić od plate predsednika opštine uspeo da priušti vilu u Trstu? Kako to da gradonačelnik Beograda ima prebivalište u Trstu? Da li je gradonačelnik Beograda prao novac? Da li je gradonačelnik Beograda utajio porez u Italiji“, upitala je stranka Zajedno.

Ova stranka je istakla da je pravo javnosti da bude obaveštena o svemu ovome, a dužnost javnog servisa je da ovakva saznanja javnosti saopšti.

„Time što RTS nije preneo ovu vest ponovo potvrđuje davno znanu činjenicu da u Srbiji javni servis ne postoji. Ne postoji, a plaćamo ga. Građani, gospodine Bujoševiću, očekuju da od javnog servisa dobiju uslugu za koju svakoga meseca plaćaju pretplatu i to uz račun za električnu struju“, navela je stranka Zajedno i pozvala RTS da poštujete građane i građanke Srbije, svoje zakonske obaveze i novinarstvo kao struku.

„Jer, kako ste nekada govorili, nije srpski ćutati“, poručila je stranka Zajedno.

***

BONUS VIDEO – Šapić i Agencija tvrde – stan u italiji prijavljen. U BIRNu kažu nike ta vila

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar