Zavetnici su ušli u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom i u Trsteniku. Posle Kuršumlije, Kruševca i Vlasotinca, ovo je četvrta lokalna samouprava u kojoj potpisan koalicioni sporazum između SNS i stranke koja je u kampanji odbijala saradnju sa režimom.

Kristina Marković iz lokalnog odbora Zavetnika u Trsteniku objavila je na društvenim mrežama da ih je na ovu odluku „navela činjenica da imaju samo jednog odbornika i da ta brojka nije dovoljno da utiče na izglasavanje nekog predloga“.

„Srpska stranka Zavetnici u Trsteniku je potpisala koalicioni sporazum sa SNS… Mi takođe imamo odgovornost prema građanima koji su nam ukazali poverenje i koji sada od nas očekuju dela, a ne samo puku kritiku vlasti. Smatram da tako treba da bude, jer bavimo se politikom, nismo posmatrači i kritičari“, napisala je Marković na Fejsbuku i dodala:

„Sve što sam do sad izgovorila protiv rada SNS i dalje stojim iza svake svoje reči, ali se u isto vreme nadam da će vlast u novom sazivu raditi mnogo bolje i odgovornije“, poručila je.

Inače, zavetnici su u Trsteniku dali podršku kandidatkinji SNS za gradonačelnicu Mileni Turk.

Milena Turk
Foto: Printscreen/YouTube/RTV Trstenik

Podsetimo, za sada u tri lokalne samouprave, konkretno Kuršumliji, Vlasotincu i Kruševcu u vlasti će biti i Zavetnici, vanparlamentarna partija na desnici čija je dugogodišnja liderka Milica Đurđević Stamenkovski.

Milica Đurđević Stamenkovski Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Za sada su u pitanju tri grada i opštine, što ne znači da je to konačan spisak lokalnih samouprava u kojima će zavetnici činiti vlast.

Prema informacijama Nova.rs, odbori širom Srbije nisu zadovoljni odlukama vrha partije da se pravi lokalna vlast sa naprednjacima.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, kako saznaje Nova, Zavetnicima je ponuđeno mnogo više od učešća u vlasti na lokalu.

Prema našim informacijama, došlo je do razgovora između SNS i Zavetnika, pa je Milici Đurđević Stamenkovski ponuđeno da učestvuje u formiranju republičke vlasti. Čak i jedno ministarsko mesto.

“Ti pregovori nisu završeni, u Srpskoj stranci Zavetnici još razmišljaju o ovoj ponudi. Konačan odgovor još nije postignut”, navodi izvor Nove.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare