Vladimir Đukanović i Nebojša Stefanović
Vladimir Đukanović i Nebojša Stefanović Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić/mod.gov.rs

Medijski sukob između visokih funkcionera Srpske napredne stranke Nebojše Stefanovića i Vladimira Đukanovića ne samo da se ne stišava, nego se i pojačava. U prepucavanje se sada umešala i Bojana Jelovac, Stefanovićeva savetnica za medije, optuživši Đukanovića da nije imao hrabrosti da se sretne "oči u oči" sa njenim šefom na TV Pink.

„Najgore je kad si tolika devojčica, pa čak i u studio ‘kasniš’ 20 minuta da bi za svaki slučaj izbegao bilo kakvu mogućnost susreta oči u oči“, napisala je Jelovac na Tviteru.

Jelovac je očigledno govorila o Vladimiru Đukanoviću, koji je sa Stefanovićem gostovao isti dan na TV Pinku, gde su se međusobno prozivali i optuživali.

Podsetimo, najpre je Vladimir Đukanović, koji je inače advokat Dijane Hrkalović, zatražio je da, ukoliko sudsko veće pristane, da pozove Nebojšu Stefanovića kao svedoka, jer je njegova klijentkinja rekla pred sudom, gde se protiv nje vodi proces za zloupotrebu službenog položaja, da je radila po Stefanovićevom nalogu.

Đukanović je tada istakao da Stefanovića optužuju njegovi bivši saradnici i da „nije normalno“ da su njegovi saradnici optuženi, a da on nije ni svedok. Prethodno je istakao kako je Stefanović uticao na tužioca i kako će tražiti da se on (Stefanović) suoči sa Dijanom Hrkalović.

Dva dana kasnije, Stefanović je, govoreći o Đukanoviću, istakao da on svojim medijskim istupima i pritiskom na pravosuđe pokušava da utiče na tok suđenja i istražnog procesa.

“On je odgovoran za pravljenje ovakve strategije odbrane. On je taj koji odbranu ne zasniva na informacijama i dokazima, već na lažima i manipulacijama, ali to je odnos njega i njegove klijentkinje. Nažalost, pravne posledice takvog dogovora će snositi samo ona (Dijana Hrkalović, prim. aut.). Đukanović nije samo advokat, već i član Visokog saveta sudstva i on utiče na izbor sudija. On u medijima i na sudu zastupa svoje klijente, nekad zvanično, nekad nezvanično. Zašto kažem nezvanično? Zato što je misteriozno, pod nejasnim okolnostima postao advokat Dijane Hrkalović, ali on ima pravo na to. Posredno je uključen u odbranu nekih ljudi kroz medijske kampanje na televizijama i kroz televizijsku emisiju koju sam vodi”, rekao je Stefanović, koji je, čini se, tek pošto ga je Đukanović pozvao da dođe na sud primetio ono na šta pravnici odavno ukazuju.

Đukanović se istog jutra, odmah posle Stefanovića, pojavio na televiziji Pink kako bi ponudio svoju verziju istine.

Dok je Đukanović pokušavao javnosti da objasni koliko je loš Nebojša Stefanović,ministra odbrane je uživao posmatrajući sposobnost Vojske Srbije u društvu Aleksandra Vučića, a samo dan kasnije, posle druženja s predsednikom, Stefanović je odlučio da još jednom napiše šta misli o Đukanoviću.

***

BONUS VIDEO: Hrkalović VS Stefanović: Sudski poziv za ministra?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare