Aleksandar Vucic gost u emisiji Cirilica na televiziji Happy
Aleksandar Vučić gost u emisiji Ćirilica na televiziji Happy Foto:Screenshot/TV Happy

Komentarišući odluku Tvitera da kao saradnike Vlade Republike Srbije obeleži neke medije u Srbiji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekao je "da su etiketirali ljude i medije koji nisu čak ni plaćeni od vlade, a nisu stavili etiketu HRT-u, Bi-Bi-Siju, TVCG".

„Razumeli smo svi vrlo dobro, i znali smo da je to političko oruđe u rukama, neki kažu CIA, neki Pentagona“, kazao je Vučić i dodao „da se radi o ljudima koji nekome govore da nekog cenzuriše“.

„Oni etiketiranjem smanjuju vidljivost medija, jer postaju nepoverljiv izvor, a to rade Gugl i drugi. Zato kada kada ukucate Aleksandar Vučić, onda se najpre vide stotinu najnegativnijih članaka koje su objavili mediji u vlasništvu tajkuna. Oni im time dižu čitanost, gledanost, vidljivost. Tako se radi moderna cenzura“, naglasio je Vučić.

Rekao je da „mogu da mu isključe naloge na društvenim mrežama, ali da će on naći načine da dođe do ljudi“.

Podsetimo, nakon što je društvena mreža Tviter označila medije koji koriste ovu platformu kao medije koji sarađuju s državom, Aleksandar Vučić je rekao da „jedva čeka da mu isključe nalog pa da bude još jedan Tramp u svetu“.

BONUS VIDEO: Stojan Drčelić u DLZ o Aleksandru Vučiću 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar