Foto: EPA/OLIVIER HOSLET

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović uputio je danas premijerki Srbije Ani Brnabić zahtev da iz pritvora bude pušten radnik kompanije "Jura" u Rači Slaviša Pajović, koji je uhapšen u četvrtak.

Pajović je uhapšen posle skupa nezadovoljnih radnika, organizovanog zbog toga što se poslodavac nije pridržavao mera zaštite koje je donela Vlada Srbije u borbi protiv koronavirusa.

Stefanović u saopštenju još traži da se proveri da li se u fabrici Jura i u drugim fabrikama u Srbiji poštuju sve mere za zaštitu zdravlja radnika, kao i da se izda posebna i obavezujuća instrukcija svim poslodavcima za funkcionisanje u uslovima pandemije.

Zahteva i da se osnuje posebno telo sastavljeno od predstavnika Vlade i sindikata kome će moći da se obrate svi radnici kojima poslodavci nesavesnim postupanjem i kršenjem mera za borbu protiv širenja epidemije ugrožavaju zdravlje.

„Borba za zdravlje radnika mora da bude prioritet rada Vlade. Svi koji radnike izlažu riziku od zaraze kao i svi oni koji svojim nečinjenjem učestvuju u tome će morati da odgovaraju kada se pandemija i vanredno stanje završe“, kazao je Stefanović.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram