Borko Stefanović Foto: N1

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović ocenio je danas da su oslobađanje prvostepeno osuđenog za međunarodni šverc kokaina Darka Šarića iz pritvora i stavljanje nanogice, kao i ukidanje presude za paljenje kuće novinaru Milanu Jovanoviću u Grockoj i presuda vozaču bivšeg direktora "Koridora Srbije" zbog nesreće na naplatnoj rampi u Doljevcu "pravi prikaz sunovrata pravde u naprednjačkoj Srbiji".

„Pravda je proterana iz naše zemlje, prave se dogovori između korumpiranih vlasti i delova pravosuđa, dok se od naroda očekuje da godinama čeka na pravdu i završetak sporova. Dok se Šarić pušta na kućni boravak, ljudi se ekspresno osuđuju za blokade saobraćaja ili gađanje jajima bilborda Srpske napredne stranke“, naveo je Stefanović u saopštenju.

On je naglasio da svi oni koji „prave odvojen sistem pravde u Srbiji za sebe i svoje poslušnike sa svim privilegijama, treba da znaju da pobeda nad ovim režimom znači i pobedu nad partijskom i podeljenom državom opšte nesigurnosti“.

„SSP će omogućiti da sudije i tužioci rade svoj posao po novim efikasnim zakonima, a ne u strahu od bilo koje vlasti. Taj dan je blizu, kao i odlazak kriminalne vlasti pred nezavisno pravosuđe i punu odgovornost“, ocenio je Stefanović.

BONUS VIDEO: Darko Šarić u kućnom pritvoru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar