Borko Stefanović Foto:Filip Krainćanić/Nova.rs

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović poručio je danas gradskim vlastima da će sve njihove odluke biti poništene kada se Beograđani "oslobode njihovog jarma" i na "prvim slobodnim izborima pošalju ih u istoriju", kako je ocenio, gde im je i mesto.

„Pitam (zamenika gradonačelnika Beograda) Gorana Vesića i čitavu tu ekipu, šta čekaju kada su im Beograđani bojkotom na izborima rekli da ih ne žele“, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare ispred centra „Sava“, u kojem se održava sednica Skupštine Beograda.

On je upitao Vesića na osnovu čega je, kako tvrdi, iz budžeta grada dato 50 miliona dinara firmi koja je bliska bivšem predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Slaviši Kokezi.

Stefanović je ocenio da je gradska vlast „opskurna, izmišljena, imaginarna, iluzionistička, lažna i nelegtimna“.

„Dokle ćete da trošite novac građana i dajete ga svojim prijateljima, kumovima i sličnima u koruptivnim poslovima“, dodao je on.

Istakao je da se u centru „Sava“ održava „jedna iluzija“, dok je napolju realni život u kojem Beograđani „jedva preživaljavaju“.

Predsednica beogradskog odbora SSP Mila Popović rekla je da je dobra vest što je obustavljena izgradnja žičare na Kalemegdanu.

Ona je upitala Vesića i ministarku turizma i telekomunikacija Tatjanu Matić ko će vratiti avans od 626 miliona dinara koji je uplaćen na konto izgradnje žičare na Kalemegdanu „sada kad tog projekta neće biti“, gde se taj novac nalazi, ko je dao nalog da se taj novac uplati, ko će novac vratiti građanima i da li će neko odgovarati za to.

Popović je pitala i ko će Beograđanima vratiti 155 posečenih stabala na Kalemegdanu i dodala da ljudi koji sede u Skupštini grada „na fingiranim sednicama nisu predstavnici Beograđana, oni su Beograd izgubili i na prvim slobodnim izborima će dobiti potvrdu za to“.

Pavlović: Velike malverzacije, sve ispitati

Odbornik Narodne stranke Miloš Pavlović je izjavio da je CLC grupa od 2015. do 2018. godina obavljala uslugu prevoza Beograđana „bez tendera i bez potisanog ugovora“ sa Gradom, da je to naplaćivala podnošenjem tužbi Privrednom sudu i da je od Grada naplatila 852 miliona dinara.

On je povodom današnje sednice Skupštine grada je rekao da sumnja da se radi o velikim malverzacijama zbog načina koji je CLC grupa prevozila putnike i načina na koji je plaćena.

Pavlović je rekao da je u svim postupcima Gradsko javno pravobranilaštvo priznalo tužbe CLC grupe bez sudskog postupka. Pavlović je rekao da je simptomatično da se u tim sudskim postupcima pojavljuju „uvek iste stranke, sa istim advokatom i da nema suđenja“.

Predsednica odborničke grupe Narodne stranke u Skupštini grada Marina Lipovac Tanasković rekla je da će na današnoj sednici Skupštine biti usvojene dve odluke Plana detaljne regulacije na Voždovcu. Navela je da je površina jedne od te dve parcele četiri hektara, a druge 20,45 hektara i naglasila da je „smešno“ što je za četiri hektara potrebno uraditi procenu zaštite životne sredine, dok za drugu parcelu to nije potrebno.

Ona je upitala zbog čega neki planovi detaljne regulacije predviđaju planove za zaštitu životne sredine a ne, i upozorila da su vazduh i voda zagađeni, a da vlast ne želi da zaustavi gradnju na Košutnjaku i da je već donela planove kako će da „uništi“ vodoizvorište na Makišu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar