Aleksandar Vucic Nebojsa Stefanovic
Aleksnadar Vučić i Nebojša Stefanović Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/

Sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke, na kojoj je ostavku podneo donedavni šef beogradskih naprednjaka, Nebojša Stefanović, dugo je najvljivana kao “Dan D” i trenutak kad će prestonički ogranak vladajuće partije dobiti novo rukovodstvo. Do toga ipak nije došlo, te su beogradski naprednjaci ostali, prema tvrdnjama sagovornika Nova.rs, u potpunosti pod kontrolom centrale stranke.

Pročitajte još..

Iako se očekivalo da će Stefanovićeva ostavka otvoriti prostor za dolazak Šapića na čelo beogradskog ogranka SNS, to se za sad, makar zvanično, nije dogodilo.

Prema rečima izvora našeg portala iz Srpske napredne stranke, od održavanja sednice Glavnog odbora vladajuće partije, na kojoj je konstatovana ostavka Stefanovića i pozdravljen ulazak Šapića u partiju, ništa se konkretno nije dogodilo.

“Beogradski odbor je obezglavljen. Stefanovićevi ljudi nisu u potpunosti sklonjeni, ali im je umanjen značaj čitavom pričom koja je bila. S druge strane, Šapićevi saradnici, za koje se tvrdilo da će preuzeti njihova mesta, em što nemaju kapacitete za tako nešto, em ih i nema u tom broju”, navodi naš sagovornik i dodaje da niko od članova ne zna do kad će ovakva situacija biti u partiji.

“Centrala ionako kontroliše sve. Izvesno da će do oktobra biti ovakva situacija. Tek je tad realno za očekivati da se nešto promeni, imajući u vidu da je tad u planu velika skupština stranke”, navodi naš sagovornik.

Podsetimo, kako je Nova.rs otkrila na sednici Predsedništva Srpske napredne stranke doneta je odluka da se svi opštinski i gradski odbori do 17. maja izjasne da li su zadovoljni radom svojih predsednika.

Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ JOVO MAMULA

U zvaničnom dopisu Izvršnog odbora SNS,  tražilo se „dostavljanje spiskova ko od republičkih, gradskih ili lokalnih funkcionera nije zadovoljio stranačke kriterijume“. Tu je trebalo navesti „imena funkcionera koji treba da budu smenjeni“…

Usledio je stampedo odluka naprednjačkih odbora širom Srbije u kojima se traži smena Stefanovića sa svih funkcija, i državnih i stranačkih.

U obrazloženjima je kao razlog navođeno prisluškivanje i pokušaj državnog udara.

Pročitajte još...

Priča o odlasku Stefanovića, pokrenula je debatu o tome ko bi mogao da bude njegov naslednik na mestu šefa beogradskih naprednjaka. Nakon što je i sam Šapić demantovao da će naslediti Stefanovića na tom mestu, u prvi plan izbio je član Predsedništva SNS i koordinator za ističnu Srbiju, Luka Petrović.

Petrović je vodio opštinski odbor naprednjaka na Starom Gradu, a bio je i direktor Agencije za investicije i stanovanje pri Gradu Beogradu.

Važi za čoveka od poverenja lidera SNS Aleksandra Vučića, zbog čega je i dobio zadatak koordinacije naprednjaka u Istočnoj Srbiji. Uprkos tome, Petrović nije, makar za sad, dobio novu stranačku funkciju, a do oktobra, kako navodi izvor Nova.rs, situacija može drastično da se promeni.

“Sve zavisi od Vučića. Kao što je, suprotnom svim očekivanjima, prelomio da je dovoljno da Stefanović podnese ostavku na mesto šefa beogradskog odbora, tako može da iznenadi i izborom za njegovog naslednika. U jednom danu može da odluči i zato ne verujem da je to uopšte na njegovoj agendi”, zaključuje sagovornik našeg portala.

BONUS VIDEO Vučić: Odoh ja sam Viktorom na jedno lepo mesto

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare