Marko Đurić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Srpski ambasador u SAD Marko Ðurić izjavio je danas da su tenzije u Srpskoj naprednoj stranci dobra stvar, kao i da bi nesumnjivo podneo ostavku da je na mestu ministra odbrane Nebojše Stefanovića.

“Koliko god to bila teška i neprijatna stvar, dobra vest je da imamo konačno u Srbiji vladajuću političku stranku koja je stanju da dok je na vlasti vrši temeljno sagledavanje, analizu, kritiku i kontrolu rada svojih najviših funkcinera”, rekao je Ðurić na TV Prva.

To, prema njegovim rečima, pokazuje da se promenila paradigma srpske politike, da više nije dovoljno samo “prodavati maglu”, već je važan odnos prema javnoj funkciji i šta se nudi građanima.

“Pokazali smo da smo u stanju da, kada neko pređe crvene linije onoga što je moralno, zakonito i prihvatljivo ponašanje, na najvišim stranačkim organima o tome diskutujemo”, kazao je Ðurić.

Ðurić je situaciju, prema svemu što vidi i čuje, opisao kao ugrožavanje bezbednosti predsednika države i članova njegove porodice, ali i jedan nemaran i neodgovoran odnos prema dužnosti za koji će, kako je kazao, nadležni organi utvrditi do čega je doveo.

Upitan da li bi glasao za smenu ministra Stefanovića ako dođe do toga, Ðurić je rekao da smatra da postoji određena objektivna odgovornost o kojoj će se razgovarati. On je dodao da neće bežati od toga jer smatra da se mora raščistiti sa štetnim pojavama u Srpskoj naprednoj stranci, kao i da nema sumnje da bi dao ostavku na sve stranačke i državne funkcije da je na mestu Nebojše Stefanovića

Ðurić je ukazao na to da se po prvi put od uvođenja višestranačja vrši revizija rada nekoga ko je obavljao najviše funkcije, i rekao da smatra da je to zdravo i dobro za politicki život u Srbiji.

On je ponovio da je paradigma promenjena i da nema više nedodirljivih, nikoga ko je imun od političke odgovornosti i da to tako treba da ostane i važi za sve.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar