Nakon što se u javnosti pojavila fotografije ambasadora Srbije u Vašingtonu Marka Đurića sa Milanom Radoičićem, čovekom koji se nalazi pod sankcijama SAD, portal Nova.rs pokušao je da dobije mišljenje američke ambasade. Rečeno nam je da ne žele da komentarišu ovu fotografiju, a nezanično smo saznali da se stav oko Milana Radočića ne menja.

Neposredno nakon što je najavljeno da se Marko Đurić iz Vašingtona vraća u Beograd, te da se nalazi u trci za jednog od ministara u Vladi Srbije, a da se razmatra čak i kao kandidat za premijera, do javnosti stiže fotografija na kojoj sedi za stolom sa Milanom Radoičićem. Čovekom koji se nalazi na Intepolovoj poternici zbog slučaja Banjska, a koji se mnogo pre toga našao na crnoj listi SAD.

Inače, američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil nedavno je imao pregršt lepih reči za Đurića.

Nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio da se Đurić vraća u Srbiju i da ga čekaju nova zaduženja, Hil je rekao da je Đurić „bio izvanredan ambasador u Vašingtonu“.

„Mislim da je ambasador Đurić napravio i postavio pozitivan kurs odnosa Srbije i SAD i mislim da mu srpski narod duguje veliku zahvalnost zbog toga što je postigao ovde“, rekao je Hil.

Nakon što je objavljena fotografija Đurića i Radoičića, pokušali smo da saznamo kakva je stav ambasade SAD u Beogradu po tom pitanju.

Saznali smo da ambasada ne želi da komentariše ovu fotografiju. Međutim, njihov stav o Milanu Radoičiću je, kako kažu, dobro utvrđen i nije se promenio.

Milan Radoičić i Zvonko Veselinović našli su se još 2021. godine na listi 16 pojedinaca i 24 entiteta iz nekoliko zemalja Evrope i zapadne hemisfere, kojima su Sjedinjene Američke Države uvele sankcije.​

Zatim je pred kraj prošle godine međunarodna policijska organizacija Interpol izdala nalog za hapšenje Milana Radoičića i još 11 osoba zbog događaja koji su se 24. septembra dogodili u Banjskoj, na severu Kosova.

BONUS VIDEO: Milan Radoičić na Interpolovoj poternici 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar