Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kratko se osvrnuo na fotografiju ambasadora Srbije u SAD Marka Đurića i organizatora oružanog sukoba u Banjskoj Milana Radoičića koja je osvanula na društvenim mrežama. Vučić je rekao da Đurića nije pitao ni kada je fotografija nastala, ni gde, ni zašto.

„Nisam ga pitao ni kad, ni gde, ni zašto. Ni da li je ustao od svog stola da se vidi sa Milanom Radoičićem, da sedne na minut – dva ili je došao sa njim, ništa ga nisam pitao“, rekao je Vučić.

Dodao je da ovo kritikuju ljudi koji hvale one koji idu na grob Ademu Jašariju koji je, kako je Vučić rekao, ubijao legalne i legitimne srpske vojnike i policajce.

„Sada napadaju Marka Đurića, gledam sve druge denuncijante i cinkaroše kako će negde nekome da prijave. Zamislite – sa ‘zlikovcem’ se sreo. A hvalite one koji idu na grob Ademu Jašariju koji je ubijao legalne i legitimne srpske vojnike i policajce. I onda pišete o tome kako je BIA paralizovala nekog kriminalca. Sve je izokrenuto u ovoj zemlji“, istakao je predsednik.

Podsetimo, na objavljenoj fotografiji, Đurić i Radoičić sami sede za stolom u restoranu. Međutim, nije poznato kada se desio ovaj susret ambasadora Srbije u SAD i Radoičića, koji je pod sankcijama Amerike zbog korupcije i za kojim je raspisana poternica Interpola.

Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prošlog meseca iz Njujorka poslao poruku da se Đurić vraća u Srbiju i da će imati „jednu od veoma važnih funkcija u zemlji“.

Za Radoičićem je raspisana poternica Interpola zbog organizovanja oružanog napada u mestu Banjska na Kosovu u septembru 2023. godine, kada su poginuli jedan kosovski policajac i trojica Srba iz Radoičićeve grupe.

PROČITAJTE JOŠ

On je u Beogradu javno preuzeo odgovornost za taj događaj, a u pritvoru je proveo jedan dan zbog optužbi za nedozvoljeno posedovanje oružja.

Mesto Radoičićevog boravka je od tada nepoznato, a nedavno se na društvenim mrežama pojavio snimak vatrometa na proslavi povodom njegovog rođendana, koja je organizovana na Kopaoniku.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare