Skupština slobodne Srbije: Vučić da se razreši funkcije

Politika 22. jul. 202119:42
Podeli:
Foto: N1

Skupština slobodne Srbije zatražila je večeras da se, zbog iskaza osumnjičenog za najteže zločine Veljka Belivuka, a koji su preneli pojedini mediji, predsednik Srbije Aleksandar Vućić "momentalno razreši funkcije".

U saopštenju je navedeno da „detalji iskaza optuženog Belivuka još jednom potvrđuju javnosti ono što veliki broj građana Srbije već razume – (da) ovom državom upravlja mafija“.

„Očekujemo da će Vučić odgovoriti sličnim optužbama na račun Belivukove grupe, a već smo bili u neprilici da na konferencijama za štampu gledamo fotografije krvavih kriminalnih obračuna“, dodaje se u saopštenju.

Ta skupština je zapitala i „zašto bi verovali Belivuku i Vučiću?“, te ukazala da su „oni dve strane jednog istog bezvrednog novčića“.

Navodi se i da je „sasvim je jasno građanima Srbije da prisustvujemo rijaliti razmeni poruka koje su tipično mafijaške.“

Ukazano je i da je „jedan od učesnika u toj razmeni poruka“, na, kako je navedeno, „našu žalost i ogromnu sramotu, predsednik Republike“ dok je „drugi u zatvoru“.

Skupština slobodne Srbije je zatražila i hitnu reakciju tužilaštva i policije „i poštenu istragu svih navoda ovih kriminalnih grupa i pojedinaca“.

„Budući da ovo nije prvi put da se predsednik Srpske napredne stranke dovodi u vezu sa mafijaškim klanovima i njihovim delovanjima, zahtevamo da podnese ostavku na mesto predsednika države, ili da bude razrešen funkcije, kako bi bila omogućena nesmetana istraga njegove uloge u brojnim kriminalnim radnjama“, dodaje se u saopštenju.

Šef bande osumnjičene za više brutalnih likvidacija, Veljko Belivuk, na saslušanju u tužilaštvu pre dve sedmice negirao je da je ubica, a naveo da su predsednik Vučić i njegovi saradnici od njega tražili više usluga, objavio je ranije danas portal „KRIK“.

BONUS VIDEO: Aleksandar Vučić o Belivuku

Komentari

Vaš komentar