Marinika uživo iz Jagodine Foto:facebook/marinikatepic

Skupština slobodne Srbije najoštrije je osudila fizički napad na potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić u Jagodini i zahteva da se počinilac, odbornik u jagodinskoj gradskoj skupštini Dušan Marković, odmah sudski procesuira i primereno kazni.

Skupština podseća da su Tepićki i drugim članicama Ženske mreže bezbednost ugrozili i članovi ekstremističke organizacije „Palmini tigrovi“, koji su siledžijski, skandiranjem i urlanjem, onemogućavali aktivistkinje SSP-a da održe konferenciju za novinare.

Zastrašujuća je činjenica da lokalne kabadahije, instrumentalizovane od vlasti, nasrću i prete opozicionim aktivistima u prisustvu velikog broja policajaca, koji i ne pokušavaju da rade svoj posao i zaštite one kojima je ugrožena bezbednost, navodi se u saopštenju.

Skupština slobodne Srbije poručuje da Srbija neće biti mesto u kojem se na snagu i čvrstinu argumenata odgovara snagom mišića, siledžijskim urlikanjem i čvrstinom štangli, odnosno da Srbija u skoroj budućnosti neće biti mesto u kojem se proganjaju politički protivnici, kao što je to danas slučaj.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar