Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Odbor Stranke slobode i pravde u Vrbasu saopštio je da neće učestvovati na lokalnim izborima 2. juna, ali da neće pozivati građane da ne izađu na izbore.

Takvu odluku, kako navode, doneli su jer smatraju „da to što će se održati 2. juna nisu izbori i da ne treba davati legitimitet SNS kartelu u njihovoj novoj krađi izborne volje građana“.

„U prilog tome govori činjenica da vlast nije ispunila ni jednu od ključnih preporuka ODIHR-a, a pre svega one koje se tiču uređenja biračkih spiskova i stanja u medijima. Svedoci smo da su izbornoj komisiji u Vrbasu već predate ‘fantomske’ liste, za koje znamo da su sateliti vlasti, a koje između ostalog služe da dodatno zbune građane“, navode u saopštenju.

Odbor SSP u Vrbasu osudio je uništavanje imovine kandidata za odbornika iz Pokreta za preokret, Đorđa Pivarskog, uz ocenu da je to vid zastrašivanja.

Stranka slobode i pravde jedna je od tri članice koalicije „Srbija protiv nasilja“ sa decembarskih izbora koja je najavila da neće učestvovati na izborima u Beogradu, ali je svojim lokalnim odborima ostavila mogućnost da samostalno donesu odluku.

***

BONUS VIDEO – Marinika Tepić u Skupštini Srbije pred glasanje o izboru Vlade

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar