koronavirus kcv
Foto: N1

Novosadski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) zatražio je danas od uprave Kliničkog centra Vojvodine (KCV) da javnosti saopšti sporne detalje oko tendera za nabavku nameštaja za Internu kliniku KCV-a i zatražio hitnu reakciju tužilaštva.

„Tražimo od Uprave KCV-a da pokaže javnosti koji nameštaj je kupljen 13. aprila 2021. za 29 miliona dinara i kolika je cena svakog pojedinačnog komada nameštaja, kao i da objasni uslove ovog tzv. tendera gde se brzina isporuke nameštaja vrednuje skoro isto kao cena. Zahtevamo hitnu reakciju Tužilaštva i Pokrajinske budžetske inspekcije koja kontroliše trošenje novca na lažni tender za nabavku nameštaja koji se već nalazi na Internoj klinici“, piše u saopštenju.

SSP je naveo da je samo delimično zadovoljan zato što je zajednička reakcija javnosti i pojedinih medija smanjila „lažnu cenu“ nameštaja sa 96 na 29 miliona i time sprečila „još veću krađu“.

„Ozbiljnost ovog slučaja nalaže nam da zahtevamo da odgovorna lica budu procesuirana i odgovarajuće kažnjena. Uz to, zahtevamo hitnu smenu svih onih koji su odlučivali o ovom lažnom tenderu“, navodi se u saopštenju.

Ta stranka je ocenila da je „ogroman broj kriminalnih afera naprednjačke vlasti na svim nivoima dao ideju“ nadležnima u KCV-u da pokušaju legalizaciju kontroverzne nabavke nameštaja za Internu kliniku KCV-a.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar