koronavirus kcv
Foto: N1

Iz Kliničkog centra Vojvodine reagovali su večeras povodom teksta objavljenog na našem portalu, a koji se tiče uslova rada medicinskog osoblja u ovoj instituciji. Njihovo saopštenje prenosimo u potpunosti:

Klinički centar Vojvodine izražava ogorčenje zbog netačnog, neproverenog i zlonamernog izveštavanja o radu naše ustanove.

Obaveštavamo javnost da su sve iznete informacije objavljene u tekstu (na portalu Nova S) pod naslovom „KC Vojvodine pred pucanjem: Bez zaštite za medicinske sestre“ neistinite i da KCV raspolaže dovoljnom količinom potrebnih lekova, sanitetskog materijala i lične zaštitne opreme.

Zbog uznemiravanja javnosti i rušenja ugleda, Klinički centar Vojvodine o svemu ovome je obavestio nadležno tužilaštvo i policiju.

Ovo je prilika da apelujemo na sve predstavnike medija o značaju objektivnog i tačnog izveštavanja, posebno u vanrednoj situaciji, kada se suočavamo sa epidemijom virusa korona jer su, kao i zdravstveni radnici na istom zadatku- zdravstveni radnici da se bave lečenjem, a novinari istinito da izveštavaju, jer nam je zajedničko briga o građanima.

Neophodno je da predstavnici medija, naročito u ovakvim situacijama preuzmu visok nivo socijalne i profesionalne odgovornosti.