SSP, DS i PSG: Zajednička Platforma o izbornim uslovima

Politika 16. dec. 202017:02
Podeli:
Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

Stranka slobode i pravde (SSP), Demokratska stranka (DS) i Pokret slobodnih građana (PSG) saopštili su danas da su se dogovorili o izradi predloga Platforme za dijalog o izbornim uslovima sa predstavnicima vlasti pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta (EP).

Navodeći da su slobodni izbori „uslov svih uslova“ za „vraćanje demokratije i normalnog života u Srbiju“, najavili su da će predlog platforme uputiti „svim relevantnim opozicionim akterima koje insistiraju na promeni dosadašnjih izbornih uslova i prihvataju isključivo dijalog pod pokroviteljstvom EP“.

„Srbija se u narednih godinu i po dana nalazi pred dve mogućnosti: Ili će se izboriti za slobodne izbore ili će na vlasti ostati hibridni režim što će neminovno ojačati autokratiju i dovesti do povećanja tenzija u društvu. U takvim okolnostima, srpska opozicija nema pravo da ostane u podelama, niti luksuz da bilo kakve lične interese i sopstvena pozicioniranja stavlja ispred interesa gradjana Srbije“, stoji u zajedničkom saopštenju SSP, DS i PSG.

Prethodno je Narodna stranka najavila da u borbi za unapređenje izbornih uslova neće saradjivati sa onim opozicionom strankama koje su učestvovale na junskim izborima, a medju njima je i Pokret slobodnih građana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar