Vuk Jeremić, političar, Narodna stranka, intervju
Vuk Jeremić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je "Srbija voz na koloseku za propast", kojim upravlja pomahnitali mašinovođa i da je revanšizam preduslov da se taj voz postavi na pravi kolosek po izbacivanju mašinovođe.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Promena vlasti, odnosno mašinovođe i povlačenje kočnice na putu za propast je samo prvi korak, jer ćemo i u tom trenutku još uvek biti na pogrešnom koloseku. Misija Narodne stranke nije samo da promeni mašinovođu i da izbaci iz prve klase one koji uživaju bogateći se na račun ostalih putnika. Naš zadatak će biti da izgradimo šine koje vode u dobrom pravcu, i da na njih premestimo voz“, rekao je Jeremić na izbornoj skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke Zvezdara.

Jeremić je rekao da nije daleko dan u kojem predsednik Srbije Aleksandar Vučić više neće biti na vlasti, ali da je to tek prvi korak posle kojeg sledi najteži zadatak – ispuniti velika očekivanja građana koja ne smeju biti izneverena.

On je dodao da revanšizam nije individualna osveta, već pretpostavka za promenu Srbije na način koji zaslužuju svi koji u njoj žive.

„Pristanak na revanšizam će biti majka svih preduslova za saradnju sa Narodnom strankom. Neće biti skupštinske većine, ni u republici, ni u Beogradu, ni na Zvezdari, ni u Ćićevcu ako ne bude razumevanja za čvrsto opredeljenje Narodne stranke da se sprovede revanšizam. Narodna stranka drži reč. A dajemo reč da će biti revanšizma“, rekao je Jeremić.

Narodna stranka je, naglasio je on, „spremna za dan posle“, jer ima politiku, ljude i i organizaciju da sprovede program koji će oporaviti Srbiju.

„Suzbićemo korupciju i insistiraćemo na socijalnoj pravdi. Buduća vlast u kojoj će Narodna stranka biti ključni faktor vratiće otete penzije, to obećanje ćemo ispuniti. Mi smo stranka desnog centra i verujemo u domaće privatno preduzetništvo, jer smatramo da su mali i srednji preduzetnici glavna motorna snaga srpske privrede u budućnosti“, naveo je Jeremić.

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš rekao je da Srbija više nema vremena, jer njom upravljaju ljudi poput ministarke pravde Maje Popović, koja misli da je u Srbiji moguća smrtna kazna.

„Da je još koju godinu na vlasti, ona bi možda počela i da primenjuje tu kaznu“, rekao je Ponoš. Za predsednika Opštinskog odbora Narodne stranke Zvezdara izabran je preduzetnik Vid Ninić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare