Vuk Jeremić, političar, Narodna stranka, intervju
Vuk Jeremić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Nakon što je jutros obelodanjeno da su tri osobe uhapšene zbog sumnje da su učestvovale u malverzacijama i oštetili rudnik "Resavica" za 40 miliona dinara, pojedini mediji su objavili da je uhapšen finansijer stranke Vuka Jeremića, što je on sada demantovao putem svog Tviter naloga.

„Lažovčine koje će biti predmet brutalnog revanšizma, na čelu sa svojim urednicima. Cvileće da su morali da lažu, da bi obezbedili egzistenciju. To neće biti zadovoljavajuća odbrana. Niko od uhapšenih nema nikakve veze ni sa mnom, niti sa Strankom naroda“, napisao je Jeremić na svom Tviter nalogu.

 

Vest da su tri osobe uhapšene zbog malverzacija u vezi ugovaranja kupovine vozila i radnih mašina, pri čemu su oštetile Javno preduzeće za podzemnu eksploataciju uglja „Resavica“ za oko 40 miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

„Osumnjičeni se terete da su u periodu od maja 2018. godine do novembra 2020. godine, organizovali navodnu nabavku većeg broja autobusa i radnih mašina za potrebe preduzeća „Rembas trans“ DOO iz Resavice od preduzeća „Imperia kompani A3 plus“ DOO iz Beograda, dok je JP za Podzemnu eksploataciju uglja „Resavica“ preduzeću „Imperia kompani A3 plus“ na ime depozita kao garancije za realizaciju navedenog posla isporučilo ugalj iz svog proizvodnog asortimana, uplatilo novac i ustupilo potraživanja u ukupnom iznosu od 47.591.172 dinara, iako preduzeće „Imperia kompani A3 plus“ nije izvršilo ugovorenu isporuku vozila i radnih mašina, već je isporučilo samo jedan autobus“, naveli su u saopštenju.

Ovakvu vest ispratili su naslovi u pojedinim režimskim medijima, gde se osumnjičeni naziva „čovekom Vuka Jeremića“, „glavnim finansijerom“ i slično.

Podsećanja radi, osumnjičenima za malverzacije u rudniku je određeno zadržavanje 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare