Foto: Milica Vučković/FoNet, BETAPHOTO/Press centar UNS/MO

Socijalistička partija Srbije ozbiljno razmišlja da kandidat te stranke za gradonačelnika bude lekar Branimir Nestorović, koji predvodi pokret Vitezovi reda zmaja, saznaje Nova.rs.

Prema našim informacijama, socijalisti su već imali razgovore sa pokretom Zavetnici, Savez 90/Zelenih Srbije i Branimirom Nestorovićem o koaliciji za beogradske izbore. Iako konačnog dogovora još nema,  razmatra se predlog da upravo Nestorović bude nosilac liste i kandidat za gradonačelnika koalicije oko SPS.

Funkcioneri SPS do sada se javno nisu izjašnjavali da li bi prihvatili da nosilac njihove liste u glavnom gradu bude nekadašnji član Kriznog štaba. Upitan da li su navodi o mogućoj koaliciji sa Nestorovićem i Zavetnicima tačni, Ivica Dačić u nedelju je za naš portal rekao da su tek dogovorili da SNS i SPS izađu odvojeno na izbore.

“Ni sa kim drugim ni o čemu nismo razgovarali“, rekao je Dačić za naš portal.

Istim povodom pokušali smo u nekoliko navrata da stupimo u kontakt sa Branimirom Nestorovićem, ali on nije odgovarao na pozive i poruke.

On je inače nakon osnivanja pokreta Vitezovi reda zmaja izjavio da je spreman i da se politički angažuje. Kako su preneli mediji, Nestorović je rekao da njegov pokret ima cilj da institucionalno popravi položaj dece.

“Ljudi se plaše da ću da uđem u politiku zarad nekih glasova i da ću poremetiti ravnotežu, gde su i vlast i opozicija zadovoljni što je tako kako je. Da kažem pošteno, nemam takve namere, međutim, ako stvarno zagusti, bogami će da pršti“, poručio je on i potvrdio da bi i pored ogromnih pritisaka koje trpi, mogao da se kandiduje na izborima ako zahtevi udruženja budu ignorisani”, rekao je Nestorović.

On je inače poznati dečiji pulmolog i alergolog, a u centar pažnje javnosti dospeo je kada je počela epidemija koronavirusa. Ostale su upamćene njegove izjave  pre uvođenja vanrednog stanja, da je reč smešnom virus i da žene mogu „slobodno da šopinguju u Italiji“ i to u trenutku kada je epidemija u Italiji bila na vrhuncu.

Organizacija Ujedinjeni protiv kovida podneli su prijavu protiv Nestorovića Lekarskoj komori Srbije (LKS) zbog povrede etičkog kodeksa. Povodom izjava koje je davao kao član Kriznog štaba, reagovala je grupa profesora Medicinskog fakulteta, koja je uputila dopis Etičkom odboru LKS.

Sa druge strane, kada je reč o socijalistima, izvesno je da će nosilac njihove liste na parlamentarnim izborima biti Ivica Dačić, kao i da će podržati Aleksandra Vučića u trci za još jedan predsednički mandat.

O kadrovskim planovima za Beograd do sada se nisu izjašnjavali.

BONUS VIDEO Branimir Nestorović ulazi u politiku?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare