Branimir Nestorović Foto: Nova S

Branimir Nestorović, dečji pulmolog i alergolog, ali i kontroverzni lekar koji je na početku epidemije koronavirusa bio član Kriznog štaba, naveo je danas da je spreman da se politički angažuje.

Nestorović je danas predstavio Udruženje za žastitu i unapređenje položaja dece „Vitezovi reda zmaja“ tvrdeći da ovo udruženje navodno ima za cilj da institucionalno popravi položaj dece, te tvrdi kako ovo udruženje nije političko, a ni humanitarno.

Ukoliko se u dogledno vreme ne ispune zahtevi za promenu pojedinih propisa koje ovo udruženje zahteva, Nestorović je naveo da je spreman i da se politički angažuje.

Prilikom predstavljanja udruženja, Nestorović je rekao i da mnogi strahuju da će se on lično kandidovati za predstojeće izbore jer navodno „svi znaju da bi odneo 25 odsto glasova“. Neki od zahteva ovog udruženja jeste izmena zakona kako bi se onemogućilo zastarevanje silovanja, ukidanje pristupa društvenim mrežama deci, te uvođenje dečijeg ombudsmana i drugo.

Nestorović je pokret osnovao zajedno sa Sašom Borojevićem.

Podsetimo, Branimir Nestorović poznat je po svojim kontroverznim stavovima, a cela javnost ga pamti po čuvenoj konferenciji za novinare, dok je pandemija tek počela da bukti u Evropi, po priči da je korona „najsmešniji virus u istoriji čovečanstva koji samo na Fejsbuku postoji“.

Pričao je tokom tih dana njegovog članstva u Kriznom štabu kako će virus nestati kada počne lepo vreme, te stalno slao oprečne poruke od drugih lekara.

Neću nositi masku, isto je bila rečenica Nestorovića koji je time zbunjivao javnost.

Inače, Branimir Nestorović poznat je po pričama o vanzemaljcima, ali i po izjavi na mreži VK, gde je ranije objavio da su „bebe čiji su bubrezi korišćeni za uzgajanje virusa za Fajzerovu vakcinu isporučivane žive, a potom ubijane“.

Bonus video – Dejan Žujović_ Nestorović i Jovana Stojković nisu moje kolege

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare