OTKRIVAMO Vučić prelomio: SNS i SPS na izbore idu odvojeno

Politika 26. jan 202208:34 > 08:47
Podeli:
Ivica Dacic i Aleksandar Vucic
Ivica Dačić i Aleksandar Vučić Foto:BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC

Na sednici Predsedništva Srpske napredne stranke, koja je održana u ponedeljak, rukovodstvo te partije donelo je odluku da na predstojećim parlamentarnim i beogradskim izborima ne nastupi zajedno sa Socijalističkom partijom Srbije.

Kako saznaje dnevni list “Nova”, predsednik SNS Aleksandar Vučić doneo je odluku da ta partija ne nastupi zajedno sa socijalistima na parlamentarnim i beogradskim izborima, a kako je rečeno našem dnevnom listu, ta odluka je usledila nakon što su poslednja istraživanja javnog mnjenja pokazala da stranke vlasti mogu da računaju na veći glasova ukoliko nastupe na odvojenim listima.

Pročitajte još...

Istovremeno, iz SNS-a očekuju da njihovi koalicioni partneri iz vlasti podrže eventualnu kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika države, koji iako još uvek izbegava da se javno izjasni o predsedničkoj trci, sve je bliži toj odluci.

Podsetimo, stranke vlasti prethodnih meseci razmatrale su mogućnost zajedničkog nastupa na parlamentarnim i lokalnim izborima. Lider SPS Ivica Dačić rekao je da nije isključena mogućnost da ta partija nastupi zajedno sa SNS na izborima, ali da će to, pre svega, zavisti od toga kako će se opozicija organizovati.

“Ima argumenata i za zajedničku listu, ali i za naš odvojeni nastup. Kažem, to ćemo još da procenimo, ali najvažniji za nas je konačni efekat, a to će biti da sa što većim poverenjem na izborima nastavimo politiku koju smo vodili do sada”, rekao je Dačić početkom januara na pitanje “Nove” koliko je zajednička lista sa SNS realna.

Sa stavom predsednika SPS nije bio saglasan njegov partijski kolega i bivši ministar Goran Trivan, koji je u intervjuu za “Novu” rekao da je protiv zajedničke liste, jer bi, kako je rekao, zajednički izlazak na izbore sa naprednjacima “progutao” socijaliste. Ni u samom SNS nisu svi bili jednoglasni kad je reč o zajedničkom nastupu sa SPS, što se moglo videti i po oceni članice Predsedništva te partije, Zorana Mihajlović, koja je rekla da njihov koalicioni partner nema politiku već se samo „oslanja na Vučića“.

"Mislim da ne treba da budu na istoj listi SNS i SPS. Uopšte nisam fan socijalista. Njihova politika je politika oslanjanja na Aleksandra Vučića i naprednjake i ništa više od toga“, rekla je Mihajlović svojevremeno za Politiku.

SVE O PREDIZBORNOJ KOMBINATORICI, KANDIDATU ZA BEOGRAD I ODNOSU SPS I SNS ČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU NOVINA "NOVA". 

BONUS VIDEO: Da li SNS gubi glasače zbog protesta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar